| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 594 kcal |
| Vet | 18 gr |
| waarvan verzadigd | 4 gr |
| Koolhydraten | 73 gr |
| waarvan suikers | 16 gr |
| Voedingsvezels | 14 gr |
| Eiwitten | 28 gr |
| Zout | 1.57 gr |
Courgette met een kruimellaagje en aardappelpuree

390gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 150 ml halfvolle melk |
| nootmuskaat |
| 150 gram vegetarisch gehakt |
| 10 hazelnoten |
| 1 theelepel oregano |
| 500 gram aardappelen |
| 1-2 dunne courgettes |
| 1 teentje knoflook |
| 1 blik tomatenblokjes zonder zout |
| 2 volkoren boterhammen |
Bereidingswijze
1. Warm de oven voor op 180° C.
2. Pers het teentje knoflook boven de tomatenblokjes uit. Voeg de oregano en wat peper toe.
3. Maak de courgettes schoon. Snijd de courgettes in halve plakjes.
4. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20 minuten gaar.
5. Snijd de korstjes van het brood. Maal het brood met de hazelnoten grof en meng er het vegetarische gehakt door.
6. Doe de groente in een ovenvaste schaal en verdeel het kruimelmengsel er over. Laat de groente in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden en bruin kleuren.
7. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de groente.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Courgette met citroen
300gr groenten p.p.

Gevulde courgettes
450gr groenten p.p.

Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip
360gr groenten p.p.




