Courgette met een kruimellaagje en aardappelpuree

Ga naar:

Boodschappenlijst

150 ml halfvolle melk
nootmuskaat
150 gram vegetarisch gehakt
10 hazelnoten
1 theelepel oregano
500 gram aardappelen
1-2 dunne courgettes
1 teentje knoflook
1 blik tomatenblokjes zonder zout
2 volkoren boterhammen

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 180° C.
2. Pers het teentje knoflook boven de tomatenblokjes uit. Voeg de oregano en wat peper toe.
3. Maak de courgettes schoon. Snijd de courgettes in halve plakjes.
4. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20 minuten gaar.
5. Snijd de korstjes van het brood. Maal het brood met de hazelnoten grof en meng er het vegetarische gehakt door.
6. Doe de groente in een ovenvaste schaal en verdeel het kruimelmengsel er over. Laat de groente in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden en bruin kleuren.
7. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de groente.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
594 kcal
Vet
18 gram
Eiwit
28 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
73 gram
Vezels
14 gram
Waarvan suikers
16 gram
Zout
1569 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!