Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip

Bijgerecht
20 - 30 min
Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip
Met seizoensproducten

360gr groenten p.p.

Ingrediënten

Bloemkool en venkel uit de oven:
1 bloemkool
1 venkelknol
2 rode uien
2 eetlepels olijfolie
4 takjes rozemarijn
8 ongepelde knoflooktenen
Avocado tahini dip:
1 knoflookteentje
1 rijpe avocado
1/2 theelepel sesam tahini
wat verse limoen of citroensap
1 theelepel olijfolie
1/2 theelepel komijnzaad (licht geroosterd)
peper

Bereidingswijze

Dit recept van bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip is lekker, simpel, zit boordevol groenten en is ook nog eens vegan.

Bereidingswijze bloemkool en venkel uit de oven:

1. Verwarm de oven voor op 200°C
2. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd de rest in dunne parten van ca. 1 cm dik. 
3. Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
4. Pel de uien en snijd ze elk in 6-8 partjes.
5. Schep de groenten in een grote kom met de olijfolie. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Leg er de takjes rozemarijn en ongepelde knoflooktenen tussen. Strooi wat peper erover. 
6. Rooster de groenten in ca. 25 minuten goudbruin en beetgaar in de oven. 
7. Knijp aan tafel de tenen knoflook uit over de rest van de groenten.

Bereidingswijze dip:

1. Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit ze en haal het vruchtvlees eruit.
2. Voeg de tahini, citroensap, olijfolie, komijn, vers gemalen peper en een uitgeperst knoflookteentje toe.
3. Mix tot een gladde massa met een staafmixer.
4. Serveer direct of overdek met plastic folie en bewaar in de koelkast.  

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie224 kcal
Vet15 gr
waarvan verzadigd2 gr
Koolhydraten12 gr
waarvan suikers9 gr
Voedingsvezels9 gr
Eiwitten6 gr
Zout0.08 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Venkel

Venkel

Nu in seizoen
Groenten
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Venkel

Venkel

Nu in seizoen
Groenten
Bloemkool

Bloemkool

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Rettich met sojasaus en sesam

Rettich met sojasaus en sesam

200gr groenten p.p.

Wortelsalade met mango en sinaasappel

Wortelsalade met mango en sinaasappel

75gr groenten p.p. & 195gr fruit p.p.

Auberginerolletjes

Auberginerolletjes

130gr groenten p.p.

Meer recepten