Bloemkool en venkel uit de oven met avocado tahini dip

Ga naar:

Boodschappenlijst

Bloemkool en venkel uit de oven:
1 bloemkool
1 venkelknol
2 rode uien
2 eetlepels olijfolie
4 takjes rozemarijn
8 ongepelde knoflooktenen
Avocado tahini dip:
1 knoflookteentje
1 rijpe avocado
1/2 theelepel sesam tahini
wat verse limoen of citroensap
1 theelepel olijfolie
1/2 theelepel komijnzaad (licht geroosterd)
peper

Bereidingswijze

Bereidingswijze bloemkool en venkel uit de oven:

1. Verwarm de oven voor op 200°C
2. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd de rest in dunne parten van ca. 1 cm dik. 
3. Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
4. Pel de uien en snijd ze elk in 6-8 partjes.
5. Schep de groenten in een grote kom met de olijfolie. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Leg er de takjes rozemarijn en ongepelde knoflooktenen tussen. Strooi wat peper erover. 
6. Rooster de groenten in ca. 25 minuten goudbruin en beetgaar in de oven. 
7. Knijp aan tafel de tenen knoflook uit over de rest van de groenten.

Bereidingswijze dip:

1. Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit ze en haal het vruchtvlees eruit.
2. Voeg de tahini, citroensap, olijfolie, komijn, vers gemalen peper en een uitgeperst knoflookteentje toe.
3. Mix tot een gladde massa met een staafmixer.
4. Serveer direct of overdek met plastic folie en bewaar in de koelkast.  

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
224 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
80 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!