Wortelsalade met mango en sinaasappel

Ga naar:

Boodschappenlijst

150 g bospeen
1 sinaasappel
peper
2 eetlepels magere kwark
2 eetlepels bronwater met sinaasapppelsmaak
1 mango

Bereidingswijze

1. Was de wortels, schrap ze eventueel en snijd een plakje van de onder- en bovenkant.
2. Rasp de wortel grof en schep ze in een kom.
2. Schil de mango, verwijder de pit en snijd de vrucht in blokjes.
3. Schil de sinaasappel met een scherp mesje als een appel. Snijd de partjes tussen de vliezen uit.
4. Schep de sinaasappelpartjes met de mango door de wortel.
5. Roer een sausje van het bronwater, kwark en vers gemalen peper. Geef het sausje er apart bij. Geniet ervan! 

Menusuggestie: Deze salade is ook lekker bij de lunch of op volkorenbrood. 

Variatietip: Wil je wat extra bite? Serveer de salade met (of op) een sneetje volkorenbrood of schep er 2-3 eetlepels gemengde noten doorheen. Dat geeft net wat extra energie. Heb je een lactose-allergie? Vervang dan de kwark door lactose-vrije yoghurt.

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
155 kcal
Vet
1 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
29 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
28 gram
Zout
60 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!