




Wortel





Worteltjes zijn lange, slanke wortelen. Wortels worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Worteltjes smaken lichtzoet. Wortels combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes of doperwtjes. Worteltjes komen uit Nederland, maar ook uit Spanje en Duitsland.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Je kunt de worteltjes zo opknabbelen. Ook kun je ze in plakjes snijden en bijvoorbeeld meewokken in een gerecht.
Bereidingstijden
Koken: ca. 10 minuten
Roerbakken: 6 - 8 minuten
Magnetron: 4 - 5 minuten
Smoren: 10 - 13 minuten
Stomen: 17 - 19 minuten
Worteltjes schoonmaken
Was de worteltjes voor gebruik. Snijd een plakje van de onder- en bovenkant.
Informatie
Zelf wortelen kweken
Hoeveel weegt een wortel?
Teelt
Tip
Worteltjes smaak
Recepten met Wortel
Meer recepten
Gegrilde groenten ('a la plancha')
360gr groenten p.p.

Wortelsalade met mango en sinaasappel
75gr groenten p.p. & 195gr fruit p.p.

Bospeen met peterselieboter
225gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 131 kj (31 kcal) |
Vet totaal | 0.3 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.3 gr |
Koolhydraten | 5 gr |
waarvan suikers | 4.8 gr |
Voedingsvezel | 2.5 gr |
Eiwit | 0.9 gr |
Zout | 0.06 mg |
Retinol act. equivalent | 422 mcg |
Vitamine B1 | 0.03 mg |
Vitamine B2 | 0.03 mg |
Nicotinezuur | 0.6 mg |
Vitamine B6 | 0.06 mg |
Folaat equivalenten | 34 mcg |
Vitamine C | 4 mg |
Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec