


Peterseliewortel



De peterseliewortel is een peterseliesoort. Het is een ‘vergeten groente’. De peterseliewortel wordt gekweekt om de grote witte wortel en niet om het blad. De wortel kan tot 15 cm lang worden. De wortel heeft een smaak die doet denken aan knolselderij en pastinaak. Het blad van de peterseliewortel kan op dezelfde manier worden gebruikt als peterselie. Peterseliewortel wordt ook wel wortelpeterselie genoemd.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Borstel de wortels goed schoon onder stromend water. Snijd vervolgens een plakje van de onder- en bovenkant.
Je kunt de peterseliewortel in blokjes of plakjes snijden en vervolgens koken of stoven. Je kunt de peterseliewortel verwerken in een puree. Maar je kunt de peterseliewortel ook rauw gebruiken, geschaafd in een salade.
Het blad van de peterselie kan op dezelfde manier worden gebruikt als peterselie.
Bereidingstijden
Koken: ca. 10 minuten
Blancheren: 2 - 4 minuten
Stoven: ca. 12 minuten
Informatie
Teelt
Tip
Peterseliewortel smaak
Recepten met Peterseliewortel
Meer receptenVerkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec