Courgettesoep met zalm

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 courgettes
1 eetlepel dille (vers of diepvries)
150 gram gerookte zalm
1 eetlepel olie
1 ui
1 teentje knoflook
¼ bouillontablet met minder zout

Bereidingswijze

1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
2. Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
3. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
4. Voeg de blokjes courgette en wat peper toe en schenk er 2½ dl water met het stukje bouillontablet bij.
5. Breng dit aan de kook en laat de courgettes in 10 minuten gaar worden.
6. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
7. Snijd de zalm in reepjes.
8. Roer de zalm door de soep en maak de soep op smaak met dille.

Menusuggestie: Lekker met volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
229 kcal
Vet
13 gram
Eiwit
19 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
2530 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!