Groene aspergesoep

Ga naar:

Boodschappenlijst

200 g groene asperges
1 sjalotje
1 eetlepel vloeibare margarine
1 theelepel mosterd
1 ei
1 eetlepel kookroom light
200 ml water

Bereidingswijze

  1. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken.
  2. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  3. Fruit de sjalot in de margarine glazig.
  4. Voeg de asperges toe met de mosterd en 200 ml water en breng dit aan de kook. Kook de asperges in 15 minuten gaar.
  5. Kook het ei hard.
  6. Neem een paar mooie stukjes asperge uit de soep.
  7. Pel het ei en hak het klein.
  8. Pureer de soep in de keukenmachine of met een blender tot een gladde massa.
  9. Verwarm de soep weer en roer er de kookroom door.
  10. Maak de soep op smaak met peper en garneer met de aspergestukjes en het gehakte ei.
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
100 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
2 gram
Waarvan suikers
2 gram
Zout
200 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!