| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 100 kcal | 
| Vet | 7 gr | 
| waarvan verzadigd | 1 gr | 
| Koolhydraten | 4 gr | 
| waarvan suikers | 2 gr | 
| Voedingsvezels | 2 gr | 
| Eiwitten | 5 gr | 
| Zout | 0.2 gr | 
Groene aspergesoep
Soep
2 pers
20 - 30 min

Met seizoensproducten
115gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 200 g groene asperges | 
| 1 sjalotje | 
| 1 eetlepel vloeibare margarine | 
| 1 theelepel mosterd | 
| 1 ei | 
| 1 eetlepel kookroom light | 
| 200 ml water | 
Bereidingswijze
- Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken.
- Pel het sjalotje en snijd het klein.
- Fruit de sjalot in de margarine glazig.
- Voeg de asperges toe met de mosterd en 200 ml water en breng dit aan de kook. Kook de asperges in 15 minuten gaar.
- Kook het ei hard.
- Neem een paar mooie stukjes asperge uit de soep.
- Pel het ei en hak het klein.
- Pureer de soep in de keukenmachine of met een blender tot een gladde massa.
- Verwarm de soep weer en roer er de kookroom door.
- Maak de soep op smaak met peper en garneer met de aspergestukjes en het gehakte ei.
Link gekopieerd!




