Groene aspergesoep
Per Persoon
115 gram groenten
Boodschappenlijst
200 g groene asperges
1 sjalotje
1 eetlepel vloeibare margarine
1 theelepel mosterd
1 ei
1 eetlepel kookroom light
200 ml water
Bereidingswijze
- Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken.
- Pel het sjalotje en snijd het klein.
- Fruit de sjalot in de margarine glazig.
- Voeg de asperges toe met de mosterd en 200 ml water en breng dit aan de kook. Kook de asperges in 15 minuten gaar.
- Kook het ei hard.
- Neem een paar mooie stukjes asperge uit de soep.
- Pel het ei en hak het klein.
- Pureer de soep in de keukenmachine of met een blender tot een gladde massa.
- Verwarm de soep weer en roer er de kookroom door.
- Maak de soep op smaak met peper en garneer met de aspergestukjes en het gehakte ei.
Voedingswaarde per persoon