




Groene asperges





Groene asperges zijn de scheuten aan de wortel van de aspergeplant. In tegenstelling tot witte asperges, groeit de groene variant juist in het licht. De smaak is daardoor wat sterker en kruidiger dan die van witte asperges. Groene asperges hoef je niet te schillen en zijn erg lekker om te wokken of in de salade te verwerken. Asperges bevatten veel voedingsvezels en zijn dus heel goed voor je spijsvertering.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Groene asperges hoef je niet te schillen. Kook de asperges in ruim water met wat zout. Hoe lang je groene asperges moet koken en is afhankelijk van hun dikte en persoonlijke voorkeur. In 2 - 3 minuten zijn de groene asperges beetgaar. Heb je ze liever zacht? Hou dan een kooktijd 5 - 6 minuten aan.
Je kunt groene asperges ook wokken, frituren of grillen, dan hoef je ze niet eerst te koken/blancheren. Doe dit ongeveer 3 tot 5 minuten.
Bereidingstijden
Koken: 3 - 6 minuten
Grillen: 3 - 5 minuten
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Frituren: 3 - 4 minuten
Groene asperges schoonmaken
Een mooi voordeel aan de groene asperges: je hoeft ze niet te schillen. Verwijder wel even de houtige ondereinden.
Informatie
Groene asperges kopen
Zelf (groene) asperges kweken
Hoeveel weegt een groene asperge?
Aspergeteelt
Tip
Groene asperges smaak
Recepten met Groene asperges
Meer recepten
Groene aspergesoep
115gr groenten p.p.

Gegrilde groenten ('a la plancha')
360gr groenten p.p.

Salade met groene asperges, burrata, beenham en gegrilde nectarines van Francesca Kookt
245gr groenten p.p. & 110gr fruit p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec