Gegrilde groenten ('a la plancha')

Ga naar:

Boodschappenlijst

3 knoflookteentjes
1 el. rozemarijn
1 el. tijm
1 courgette
100 gram wortels
2 rode uien
4 lente-uitjes
1 rode paprika
4 eetlepels olijfolie
250 gram groene asperges
2 pruim trostomaten
versgemalen peper

Bereidingswijze

'A la plancha' is Spaans voor gegrild of geroosterd. De kruidenolie en rokerige bbq smaak geven de groenten een extra smaakboost.

  1. Maak de knoflook schoon, rasp deze fijn en meng dit door de olijfolie, roer er vervolgens wat fijngehakte rozemarijn of tijm en versgemalen peper naar smaak door.
  2. Maak de groenten schoon, snijd ze in ongeveer gelijke stukken.
  3. Blancheer de courgette en wortels 2 minuten in kokend water.
  4. Smeer alle groente in met de ‘kruidenolie’ en gril ze op de ‘plancha’ oftewel in de grillpan of op de hete BBQ om en om.

    Menusuggestie: Serveer de groente met een zelfgemaakte knoflook-yoghurtsaus, gebakken krieltjes en een stukje kipdijfilet/vleesvervanger.

    Eet smakelijk!

    Goed om te weten, de voedingswaarde is berekend exclusief de menusuggestie. 

    Bron: Verse Oogst
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
195 kcal
Vet
11 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
17 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
13 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten