| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 195 kcal |
| Vet | 11 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 17 gr |
| waarvan suikers | 13 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 5 gr |
| Zout | 0 gr |
Gegrilde groenten ('a la plancha')

360gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 3 knoflookteentjes |
| 1 el. rozemarijn |
| 1 el. tijm |
| 1 courgette |
| 100 gram wortels |
| 2 rode uien |
| 4 lente-uitjes |
| 1 rode paprika |
| 4 eetlepels olijfolie |
| 250 gram groene asperges |
| 2 pruim trostomaten |
| versgemalen peper |
Bereidingswijze
'A la plancha' is Spaans voor gegrild of geroosterd. De kruidenolie en rokerige bbq smaak geven de groenten een extra smaakboost.
- Maak de knoflook schoon, rasp deze fijn en meng dit door de olijfolie, roer er vervolgens wat fijngehakte rozemarijn of tijm en versgemalen peper naar smaak door.
- Maak de groenten schoon, snijd ze in ongeveer gelijke stukken.
- Blancheer de courgette en wortels 2 minuten in kokend water.
- Smeer alle groente in met de ‘kruidenolie’ en gril ze op de ‘plancha’ oftewel in de grillpan of op de hete BBQ om en om.
Menusuggestie: Serveer de groente met een zelfgemaakte knoflook-yoghurtsaus, gebakken krieltjes en een stukje kipdijfilet/vleesvervanger.
Eet smakelijk!
Goed om te weten, de voedingswaarde is berekend exclusief de menusuggestie.
Bron: Verse Oogst
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Gegrilde groenten met champignons
500gr groenten p.p.

Gegrilde zomergroenten
235gr groenten p.p.

Zomergroenten met peterseliesaus
385gr groenten p.p.










