Recepten Gegrilde groenten ('a la plancha')
Gegrilde groenten ('a la plancha')
Per Persoon
360 gram groenten
Boodschappenlijst
3 knoflookteentjes
1 el. rozemarijn
1 el. tijm
1 courgette
100 gram wortels
2 rode uien
4 lente-uitjes
1 rode paprika
4 eetlepels olijfolie
250 gram groene asperges
2 pruim trostomaten
versgemalen peper
Bereidingswijze
'A la plancha' is Spaans voor gegrild of geroosterd. De kruidenolie en rokerige bbq smaak geven de groenten een extra smaakboost.
- Maak de knoflook schoon, rasp deze fijn en meng dit door de olijfolie, roer er vervolgens wat fijngehakte rozemarijn of tijm en versgemalen peper naar smaak door.
- Maak de groenten schoon, snijd ze in ongeveer gelijke stukken.
- Blancheer de courgette en wortels 2 minuten in kokend water.
- Smeer alle groente in met de ‘kruidenolie’ en gril ze op de ‘plancha’ oftewel in de grillpan of op de hete BBQ om en om.
Menusuggestie: Serveer de groente met een zelfgemaakte knoflook-yoghurtsaus, gebakken krieltjes en een stukje kipdijfilet/vleesvervanger.
Eet smakelijk!
Goed om te weten, de voedingswaarde is berekend exclusief de menusuggestie.
Bron: Verse Oogst
Voedingswaarde per persoon