Zomergroenten met peterseliesaus

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 eetlepels olijfolie
6 eetlepels halfvolle yoghurt
1 teentje knoflook
5 groene olijven zonder pit
½ bosje peterselie
1 rode en 1 gele paprika
1 kleine courgette
1 kleine aubergine

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 175 °C of gebruik de barbecue.
2. Maak de groente schoon.
3. Snijd de paprika’s in repen en de courgette en aubergine in plakken van ca. 1 cm.
4. Pers het teentje knoflook boven de olie uit.
5. Schep de groente in een aluminium barbecueschaal en druppel het oliemengsel erover.
6. Rooster de groente op de barbecue in 20 minuten gaar en bruin.
7. Of schik de groente eventueel in een ovenvaste schaal en rooster de groente in de hete oven in 25 minuten gaar en bruin.
8. Was de peterselie en maak het goed droog. Pureer de peterselie met de olijven en de yoghurt tot een groene saus. Maak eventueel op smaak met wat peper en een drup azijn. Geef de peterseliesaus bij de groente.

Menusuggestie: Lekker met gemarineerde kipspiesjes en een gepofte aardappel.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
183 kcal
Vet
12 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
922 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten