Groentespaghetti met kruidenkaassausje

Ga naar:

Boodschappenlijst

150 g koolraap
125 g wortel
peper
100 g komkommer
2 eetlepels magere kwark
100 g zuivelspread light evt. met tuinkruiden

Bereidingswijze

1. Snijd de koolraap in dikke plakken en schil deze. 
2. Schil de wortel dun.
3. Was de komkommer.
4. Schil met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten (spaghetti) van de groenten. 
5. Doe de koolraap en wortel in een stoommandje of hittebestendig vergiet. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de koolraap en de wortel boven het kokende water, afgedekt, in circa 15 minuten net gaar. Voeg in de laatste 3 minuten de linten komkommer toe aan de groenten.
6. Roer intussen de zuivelspread met de kwark en vers gemalen peper naar smaak. Verwarm de saus, laat niet koken.
7. Serveer de groentespaghetti met de kruidenkaassaus. Geniet ervan! 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
130 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
8 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
8 gram
Zout
610 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!