




Komkommer





Komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van meloen en courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. De vrucht wordt geoogst als deze donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Door z’n frisse smaak is het een populaire saladegroente, maar je kunt komkommer ook stoven en bakken. Je kunt komkommer het beste op een koele plaats bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Je kunt de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken. Je kunt de komkommer raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen.
Bereidingstijden
Koken: ca. 10 minuten
Roerbakken: 3 - 4 minuten
Magnetron: 4 - 5 minuten
Smoren: ca. 15 minuten
Stomen: 15 - 20 minuten
Komkommer schoonmaken
Voor gebruik was je de komkommer en snijd je een stukje van de uiteinden.
Informatie
Zelf komkommers kweken
Hoeveel weegt een komkommer?
Teelt en seizoen
Tip
Komkommer smaak
Komkommer weetjes
Recepten met Komkommer
Meer recepten
Regenboog wrap met pittige dipsaus
215gr groenten p.p.

Kleurrijke tomatensalade met verschillende soorten tomaten
350gr groenten p.p.

Maaltijdsalade met andijvie van Simone's Kitchen
585gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 63 kj (15 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 2.5 gr |
waarvan suikers | 1.7 gr |
Voedingsvezel | 0.3 gr |
Eiwit | 0.6 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 6 mcg |
Vitamine B1 | 0.01 mg |
Vitamine B2 | 0.01 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.03 mg |
Folaat equivalenten | 6 mcg |
Vitamine C | 1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec