Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Quinoasalade met sinaasappel, pistache en dadels

Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min
Quinoasalade met sinaasappel, pistache en dadels
Met seizoensproducten

225gr groenten p.p. & 125gr fruit p.p.

Ingrediënten

2 pers

150 gram quinoa
1 sinaasappel
2 eetlepels olijfolie
azijn
1 komkommer
8 sprieten bieslook
10 blaadjes munt
6 dadels
50 gram blauwe druiven zonder pit
Bosje waterkers
postelein
raapsteeltjes of 50 gram rucola
peper
40 gram gepelde ongezouten pistachenootjes

Bereidingswijze

Deze frisse quinoasalade met sinaasappel, pistache en dadels zit boordevol groente en fruit en zet je in een handomdraai op tafel.

  1. Verwarm een kookpan met een dikke bodem. Strooi de quinoa erin en laat de quinoa bakken tot het gaat geuren.
  2. Giet er 300 ml water bij en kook de quinoa in 15-20 minuten gaar.
  3. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sinaasappelsap op.
  4. Klop een dressing van de olijfolie, het sinaasappelsap, wat azijn en wat geraspte sinaasappelschil.
  5. Meng de dressing door de nog warme quinoa en laat het afkoelen.
  6. Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder eventueel met een lepeltje het zaad. Snijd de helften in smalle repen.
  7. Maak de komkommer op smaak met klein geknipte bieslook en munt en wat azijn.
  8. Verwijder de pit uit de dadels en snijd de dadels in de lengte in vieren.
  9. Was de druiven en halveer ze.
  10. Was de waterkers en laat de groente goed uitlekken
  11. Knip de rest munt in reepjes.
  12. Meng de waterkers, de blokjes sinaasappel, de druiven, de dadels en de munt door de quinoa. Voeg eventueel wat peper toe.
  13. Meng er op het laatst de pistachenootjes door. Serveer de komkommersalade erbij.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie600 kcal
Vet30 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten60 gr
waarvan suikers20 gr
Voedingsvezels10 gr
Eiwitten15 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Sinaasappel

Sinaasappel

Fruit
Fruitschaal
Dadels

Dadels

Fruit
Koelkast
Komkommer

Komkommer

Groenten
Koel & donker
Bieslook

Bieslook

Nu in seizoen
Kruiden
Munt

Munt

Kruiden
Koelkast
Druiven

Druiven

Fruit
Koelkast
Waterkers

Waterkers

Groenten
Koelkast
Rucola

Rucola

Groenten
Koelkast
Sinaasappel

Sinaasappel

Fruit
Fruitschaal
Dadels

Dadels

Fruit
Koelkast
Komkommer

Komkommer

Groenten
Koel & donker
Bieslook

Bieslook

Nu in seizoen
Kruiden
Munt

Munt

Kruiden
Koelkast
Druiven

Druiven

Fruit
Koelkast
Waterkers

Waterkers

Groenten
Koelkast
Rucola

Rucola

Groenten
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Rode couscoussalade

Rode couscoussalade

170gr groenten p.p. & 200gr fruit p.p.

Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli

Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli

300gr groenten p.p.

Gevulde paprika met couscous

Gevulde paprika met couscous

185gr groenten p.p.

Meer recepten