Rode couscoussalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 lente-uitjes of sjalotjes
10 takjes verse koriander
2 rode paprika's
175 g volkorencouscous
400 g verse ananas
1/2 eetlepel rode currypasta
1 eetlepel olijfolie
50 g ongezouten cashewnoten

Bereidingswijze

1. Wel de couscous volgens aanwijzing op de verpakking.
2. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes of snipper de sjalotjes.
3. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
4. Hak de koriander fijn.
5. Hak de cashewnoten grof.
6. Schil de ananas dik, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees klein.
7. Verwarm de olijfolie zachtjes op een laag vuur in een koekenpan. Bak de lente-ui of sjalot zachtjes 1 minuut in de olie en meng er de rode currypasta door.
8. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Je kunt de salade direct lauwwarm serveren of een uur laten staan en dan koud serveren. Eet smakelijk! 

Serveertip: Vul een kommetje met de helft van de salade. Druk het aan met de bolle kant van een lepel en stort het op een bordje zodat een mooi gevormd bergje couscoussalade ontstaat. Doe hetzelfde op een tweede bordje. Schep de rest van de salade er omheen.

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
685 kcal
Vet
20 gram
Eiwit
20 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
100 gram
Vezels
15 gram
Waarvan suikers
38 gram
Zout
310 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!