Gevulde paprika met couscous

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 theelepel komijn
1 eetlepel olijfolie
10 gedroogde abrikozen in stukjes gehakt
25 g rozijnen
3 eetlepels verse munt
3 eetlepels verse koriander
1 rode ui fijngesneden
150 g volkorencouscous
50 g pijnboompitten
1 citroen (sap en fijngemalen schil)
peper
2 gele paprika's

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Bereid de paprika's door ze voorzichtig in de lengterichting door de helft te snijden. Verwijder de steel en de zaadjes.
3. Doe de met water gewelde couscous in een grote schaal en roer de munt, koriander, rode ui, rozijnen, pijnboompitten, abrikozen, komijn, citroenschil en citroensap door elkaar. Voeg vers gemalen peper naar smaak toe.
4. Schep het couscousmengsel in de paprika's totdat ze goed gevuld zijn. Wrijf de olijfolie voorzichtig over de buitenkant van de paprika's en zet ze in een ovenschaal.
5. Zet de paprika's ongeveer 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven. Controleer na 15 minuten. Als de couscous te donker wordt, dek de paprika's dan af met aluminiumfolie. Eet smakelijk! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
680 kcal
Vet
20 gram
Eiwit
20 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
98 gram
Vezels
16 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
60 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!