Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Sjalot
Sjalot
Sjalot

Sjalot

Nu in seizoen
Groenten
Koel & donker
Sjalot
Sjalot
Sjalot

Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, confijten, koken en rauw gebruiken. Laat je inspireren!

Ook wel genoemd:

Sjalot
Ui
Sjalotje

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen snijden of fijnsnijden. Doe dit pas vlak voordat je de sjalot gaat gebruiken. Het vocht uit de sjalot kan na het snijden snel bitter gaan smaken. 

Nooit meer huilen bij het snijden van sjalotjes? Dit kun je zo voorkomen: leg de sjalotjes eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries.

Bakadvies:

  • Bak de sjalot kort mee.
  • Bak de sjalot op middelhoog vuur.

Lukt dit niet? Dan kunnen ze donker worden en een bittere smaak krijgen.

Bereidingstijden

Koken: 8 - 15 minuten
Roerbakken: 5 - 7 minuten
Magnetron: 4 - 6 minuten
Grillen: 10 - 13 minuten
Smoren: 20 - 25 minuten
Stomen: 35 - 40 minuten

Informatie

Sjalot kopen

Zelf sjalot kweken

Hoeveel wegen sjalotjes?

Teelt

Tip

Sjalot smaak

Recepten met Sjalot

Meer recepten
Bloemkoolroosjes in tomatensaus

Bloemkoolroosjes in tomatensaus

450gr groenten p.p.

Thaise witlofschotel

Thaise witlofschotel

230gr groenten p.p.

Doperwtensalade

Doperwtensalade

215gr groenten p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie157 kj (37 kcal)
Vet totaal0.2 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0.2 gr
Koolhydraten6.3 gr
waarvan suikers4.5 gr
Voedingsvezel2.7 gr
Eiwit1.3 gr
Zout0.01 mg
Vitamine B10.04 mg
Vitamine B20.01 mg
Nicotinezuur0.2 mg
Vitamine B60.12 mg
Folaat equivalenten23.7 mcg
Vitamine C5 mg
Vitamine E0.1 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit