| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 492 kcal |
| Vet | 11 gr |
| waarvan verzadigd | 5 gr |
| Koolhydraten | 77 gr |
| waarvan suikers | 0 gr |
| Voedingsvezels | 15 gr |
| Eiwitten | 23 gr |
| Zout | 0 gr |
Groente lasagne
Hoofdgerecht
30 - 60 min

Met seizoensproducten
361gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 280 gram tomaten |
| 20 milliliters olijfolie |
| 80 gram parmezaanse kaas |
| 4 gram knoflook |
| 270 gram rode paprika |
| 450 gram courgette |
| 6 gram gedroogde oregano |
| 15 gram verse basilicum |
| 500 gram tomaten passata |
| 400 gram winterpeen |
| 40 gram sjalotten |
| 250 gram volkoren lasagnebladen |
| 1 gram zwarte peper |
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de winterpeen. in stukjes snijden Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode paprika. in stukjes snijden Pel de knoflook en de sjalotten. Meng de winterpeen, sjalotten, knoflook en rode paprika in de keukenmachine tot een fijngemalen mengsel. Verhit de olijfolie in de pan. Bak het groentemengsel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de gedroogde oregano en zwarte peper toe.
- Voeg na 4 minuten de tomaten passata toe. Laat nog 4 minuten sudderen.
- Snijd de courgette met een kaasschaaf. Snij de tomaten in dunne plakjes.
- Vet de ovenschaal in en bestrijk de bodem met een laagje saus. Verdeel een laag volkoren lasagnebladen over de saus. Bestrijk vervolgens met een laagje courgette . Herhaal dit totdat je geen ingrediënten meer hebt. Werk af met een laagje saus.
- Bestrooi met de helft van de parmezaanse kaas. Leg de plakjes tomaten erop. Bestrooi met de andere helft van de parmezaanse kaas en de rest van de oregano.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Snelle pizza van turks brood
200gr groenten p.p.

Bonte paprikachutney op toast
240gr groenten p.p.

Wrap met mediterrane vulling
350gr groenten p.p.






