Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Groente lasagne

Hoofdgerecht
30 - 60 min
Groente lasagne
Met seizoensproducten

361gr groenten p.p.

Ingrediënten

280 gram tomaten
20 milliliters olijfolie
80 gram parmezaanse kaas
4 gram knoflook
270 gram rode paprika
450 gram courgette
6 gram gedroogde oregano
15 gram verse basilicum
500 gram tomaten passata
400 gram winterpeen
40 gram sjalotten
250 gram volkoren lasagnebladen
1 gram zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de winterpeen. in stukjes snijden Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode paprika. in stukjes snijden Pel de knoflook en de sjalotten. Meng de winterpeen, sjalotten, knoflook en rode paprika in de keukenmachine tot een fijngemalen mengsel. Verhit de olijfolie in de pan. Bak het groentemengsel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de gedroogde oregano en zwarte peper toe.
  3. Voeg na 4 minuten de tomaten passata toe. Laat nog 4 minuten sudderen.
  4. Snijd de courgette met een kaasschaaf. Snij de tomaten in dunne plakjes.
  5. Vet de ovenschaal in en bestrijk de bodem met een laagje saus. Verdeel een laag volkoren lasagnebladen over de saus. Bestrijk vervolgens met een laagje courgette . Herhaal dit totdat je geen ingrediënten meer hebt. Werk af met een laagje saus.
  6. Bestrooi met de helft van de parmezaanse kaas. Leg de plakjes tomaten erop. Bestrooi met de andere helft van de parmezaanse kaas en de rest van de oregano. 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie492 kcal
Vet11 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten77 gr
waarvan suikers0 gr
Voedingsvezels15 gr
Eiwitten23 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Courgette

Courgette

Nu in seizoen
Groenten
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Sjalot

Sjalot

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Winterpeen

Winterpeen

Nu in seizoen
Groenten
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Courgette

Courgette

Nu in seizoen
Groenten
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Sjalot

Sjalot

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Winterpeen

Winterpeen

Nu in seizoen
Groenten
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Snelle pizza van turks brood

Snelle pizza van turks brood

200gr groenten p.p.

Bonte paprikachutney op toast

Bonte paprikachutney op toast

240gr groenten p.p.

Wrap met mediterrane vulling

Wrap met mediterrane vulling

350gr groenten p.p.

Meer recepten