Groente lasagne
Per Persoon
361 gram groenten
Boodschappenlijst
280 gram tomaten
20 milliliters olijfolie
80 gram parmezaanse kaas
4 gram knoflook
270 gram rode paprika
450 gram courgette
6 gram gedroogde oregano
15 gram verse basilicum
500 gram tomaten passata
400 gram winterpeen
40 gram sjalotten
250 gram volkoren lasagnebladen
1 gram zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de winterpeen. in stukjes snijden Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode paprika. in stukjes snijden Pel de knoflook en de sjalotten. Meng de winterpeen, sjalotten, knoflook en rode paprika in de keukenmachine tot een fijngemalen mengsel. Verhit de olijfolie in de pan. Bak het groentemengsel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de gedroogde oregano en zwarte peper toe.
- Voeg na 4 minuten de tomaten passata toe. Laat nog 4 minuten sudderen.
- Snijd de courgette met een kaasschaaf. Snij de tomaten in dunne plakjes.
- Vet de ovenschaal in en bestrijk de bodem met een laagje saus. Verdeel een laag volkoren lasagnebladen over de saus. Bestrijk vervolgens met een laagje courgette . Herhaal dit totdat je geen ingrediënten meer hebt. Werk af met een laagje saus.
- Bestrooi met de helft van de parmezaanse kaas. Leg de plakjes tomaten erop. Bestrooi met de andere helft van de parmezaanse kaas en de rest van de oregano.
Voedingswaarde per persoon