Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bonte paprikachutney op toast

Lunch
2 pers
20 - 30 min
Bonte paprikachutney op toast
Met seizoensproducten

240gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

1 tomaat
1 ui
2 teentjes knoflook
3 eetlepels wijnazijn
3 eetlepels water
3 blaadjes basilicum
2 eetlepels olijfolie
2 sneetjes volkorenbrood
4 eetlepels witte kandijsuiker
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
peper
150 g verse champignons

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 200 graden.
2. Veeg de champignons schoon met een champignonborsteltje of een stukje keukenpapier.
3. Snijd de champignons klein.
4. Was de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd de paprika's klein.
5. Was de tomaat en snijd klein.
6. Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes.
7. Breng de azijn met water, kandijsuiker en vers gemalen peper in een ruime steelpan aan de kook.
8. Voeg de gesneden groenten toe, pers er 1 teentje knoflook boven uit en laat de groenten in ca. 20 minuten zachtjes, afgedekt gaar koken.
9. Doe intussen de olijfolie in een kommetje. Pers er de rest van de knoflook boven uit. Was de basilicumblaadjes en hak ze fijn. Klop de basilicum door de olijfolie en breng de olie op smaak met vers gemalen peper.
10. Bestrijk de sneetjes brood met de smaakvolle olie en bak ze in ca. 7 minuten op een rooster in de voorverwarmde oven.
11. Snijd dit toastbrood diagonaal door.
12. Doe de chutney over in een mooie pot en serveer de chutney bij het toastbrood. Geniet ervan! 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie355 kcal
Vet12 gr
waarvan verzadigd2 gr
Koolhydraten52 gr
waarvan suikers38 gr
Voedingsvezels7 gr
Eiwitten7 gr
Zout0.38 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Paprika

Paprika

Nu in seizoen
Groenten
Champignons

Champignons

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Paprika

Paprika

Nu in seizoen
Groenten
Champignons

Champignons

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Tomaat

Tomaat

Nu in seizoen
Groenten
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Regenboogsalade van geroosterde paprika

Regenboogsalade van geroosterde paprika

255gr groenten p.p.

Boerenomelet met paprika

Boerenomelet met paprika

185gr groenten p.p.

Snelle pizza van turks brood

Snelle pizza van turks brood

200gr groenten p.p.

Meer recepten