Regenboogsalade van geroosterde paprika

Ga naar:

Boodschappenlijst

peper
basilicumblaadjes
6 ansjovisfilets
6 grote paprika's in verschillende kleuren (bv. rood geel of oranje
ca. 170 gram per stuk)
2 - 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

  1. Rooster de paprika's. Hoe rooster je paprika's? In de oven: zet de grill op de hoogste stand. Laat ‘m warm worden en leg je paprika’s op een bakblik, besprenkeld met een beetje olijfolie en wat zout. Grill ze in de oven tot ze zwart beginnen te blakeren en haal ze eruit. Laat de paprika’s vervolgens ongeveer een kwartiertje liggen en haal daarna het velletje eraf.
  2. Snij de ontvelde paprika's in reepjes.
  3. Leg de paprikareepjes samen met de ansjovisfilets op een schaal.
  4. Bestrooi de salade met wat versgemalen peper en schenk er een scheut olijfolie over. Bestrooi met kleine basilicumblaadjes. Bon appetit! 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
85 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
610 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!