Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 130 kcal |
Vet | 7 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 10 gr |
waarvan suikers | 10 gr |
Voedingsvezels | 5 gr |
Eiwitten | 4 gr |
Zout | 0.92 gr |
Regenboogsalade van geroosterde paprika
Bijgerecht
0 - 10 min

Met seizoensproducten
255gr groenten p.p.
Ingrediënten
peper |
basilicumblaadjes |
6 ansjovisfilets |
6 grote paprika's in verschillende kleuren (bv. rood geel of oranje |
ca. 200 gram per stuk) |
2 - 3 eetlepels olijfolie |
Bereidingswijze
- Rooster de paprika's. Hoe rooster je paprika's? In de oven: zet de grill op de hoogste stand. Laat ‘m warm worden en leg je paprika’s op een bakblik, besprenkeld met een beetje olijfolie en wat zout. Grill ze in de oven tot ze zwart beginnen te blakeren en haal ze eruit. Laat de paprika’s vervolgens ongeveer een kwartiertje liggen en haal daarna het velletje eraf.
- Snij de ontvelde paprika's in reepjes.
- Leg de paprikareepjes samen met de ansjovisfilets op een schaal.
- Bestrooi de salade met wat versgemalen peper en schenk er een scheut olijfolie over. Bestrooi met kleine basilicumblaadjes. Bon appetit!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Regenboogsalade met walnootdressing
295gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Virgin Bloody Mary van paprika
200gr groenten p.p.

Boerenomelet met paprika
185gr groenten p.p.