Regenboogsalade met walnootdressing

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 winterwortel
1 sinaasappel
½ komkommer
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels (walnoot)olie
200 gram kerstomaatjes
1 gele paprika
mespunt suiker
handje walnoten
2 gare rode bieten
200 gram gesneden rodekool
ca. 1½ eetlepel citroensap

Bereidingswijze

1. Was de rozijnen.
2. Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
3. Meng de rozijnen en 2 eetlepels sinaasappelsap door de rode kool. Laat dit een half uurtje staan om de kool wat zachter te maken.
4. Wrijf de helft van de walnoten fijn en hak de rest grof.
5. Maak van de fijngewreven walnoten, de olie, citroensap, wat suiker en peper een dressing.
6. Schil de bietjes en snijd ze in blokjes.
7. Was de komkommer, halveer het stuk in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
8. Maak de paprika, wortel en tomaatjes schoon.
9. Snijd de paprika in blokjes en rasp de wortel grof.
10. Schik naast elkaar op een schaal in de kleuren van de regenboog de rode kool, de bietjes, de komkommer, de paprika, de wortel en de kerstomaatjes.
11. Druppel de walnootdressing er over en strooi de rest van de walnoten er over.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
200 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
18 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
17 gram
Zout
135 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!