Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Regenboogsalade met walnootdressing

Hoofdgerecht
10 - 20 min
Regenboogsalade met walnootdressing
Met seizoensproducten

295gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Ingrediënten

1 winterwortel
1 sinaasappel
½ komkommer
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels (walnoot)olie
200 gram kerstomaatjes
1 gele paprika
mespunt suiker
handje walnoten
2 gare rode bieten
200 gram gesneden rodekool
ca. 1½ eetlepel citroensap

Bereidingswijze

1. Was de rozijnen.
2. Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
3. Meng de rozijnen en 2 eetlepels sinaasappelsap door de rode kool. Laat dit een half uurtje staan om de kool wat zachter te maken.
4. Wrijf de helft van de walnoten fijn en hak de rest grof.
5. Maak van de fijngewreven walnoten, de olie, citroensap, wat suiker en peper een dressing.
6. Schil de bietjes en snijd ze in blokjes.
7. Was de komkommer, halveer het stuk in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
8. Maak de paprika, wortel en tomaatjes schoon.
9. Snijd de paprika in blokjes en rasp de wortel grof.
10. Schik naast elkaar op een schaal in de kleuren van de regenboog de rode kool, de bietjes, de komkommer, de paprika, de wortel en de kerstomaatjes.
11. Druppel de walnootdressing er over en strooi de rest van de walnoten er over.

Menusuggestie: Lekker met een gegrild karbonaatje en gebakken krielaardappelen. 

Bron: Voedingscentrum.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie200 kcal
Vet10 gr
waarvan verzadigd1 gr
Koolhydraten18 gr
waarvan suikers17 gr
Voedingsvezels8 gr
Eiwitten4 gr
Zout0.14 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Wortel

Wortel

Nu in seizoen
Groenten
Komkommer

Komkommer

Nu in seizoen
Groenten
Rode kool

Rode kool

Nu in seizoen
Groenten
Sinaasappel

Sinaasappel

Fruit
Fruitschaal
Oranje paprika

Oranje paprika

Nu in seizoen
Groenten
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Wortel

Wortel

Nu in seizoen
Groenten
Komkommer

Komkommer

Nu in seizoen
Groenten
Rode kool

Rode kool

Nu in seizoen
Groenten
Sinaasappel

Sinaasappel

Fruit
Fruitschaal
Oranje paprika

Oranje paprika

Nu in seizoen
Groenten
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Regenboogsalade van geroosterde paprika

Regenboogsalade van geroosterde paprika

255gr groenten p.p.

Witlofsalade met makreel en dressing van gegrilde paprika

Witlofsalade met makreel en dressing van gegrilde paprika

110gr groenten p.p.

Meer recepten