Witlofsalade met makreel en dressing van gegrilde paprika

Ga naar:

Boodschappenlijst

50 gram gegrilde paprika
1 groot struikje witlof
100 gram gestoomde makreel
1/2 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
cayennepeper

Bereidingswijze

Deze witlofsalade met makreel en gegrilde paprika dressing is een wervelwind van smaak. En naast extreem lekker ook nog eens makkelijk klaar te maken en erg gezond!

  1. Pureer de gegrilde paprika met het stukje knoflook, de olie, wat cayennepeper en wat balsamicoazijn tot een dressing.
  2. Maak het witlof schoon en snijd het fijn. Meng er direct de dressing door.
  3. Verdeel dit over 2 borden.
  4. Verdeel de gestoomde makreel in stukjes en leg ze op het witlof.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
220 kcal
Vet
20 gram
Eiwit
10 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
3 gram
Vezels
1 gram
Waarvan suikers
2 gram
Zout
0 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten