Witlofsalade met druiven, feta en munt

Ga naar:

Boodschappenlijst

4 stronkjes witlof
100 gram pitloze witte druiven
1 el citroensap
1 tl honing
1 el olie
1 mespuntje gemberpoeder
1 bosje verse munt
witte peper
50 gram feta

Bereidingswijze

1. Was de stronkjes witlof, snijd de kontjes eraf en maak de blaadjes los. Laat de blaadjes in een vergiet uitlekken.
2. Was de druiven en halveer ze.
3. Klop in een kommetje een dressing van het citroensap, honing, olie en eventueel een mespuntje gemberpoeder.
4. Voeg peper naar smaak toe.
5. Hak de munt fijn en schep erdoor.
6. Verdeel de blaadjes witlof en de druiven over een platte schaal. Sprenkel de dressing erover en kruimel de feta er over.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
190 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
7 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
14 gram
Zout
820 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!