Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Thaise witlofschotel

Hoofdgerecht
2 pers
10 - 20 min
Thaise witlofschotel
Met seizoensproducten

230gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

4 struikjes witlof
150 g tahoe (tofu)
2 theelepels sesamolie
2 sjalotten of 1 kleine ui (ca. 60 gram)
1 eetlepel zonnebloemolie
1 - 2 cm verse gemberwortel
1 limoen
5 eetlepels kokosmelk
1/2 theelepel korianderpoeder
1 rode peper
1 eetlepel sojasaus
peper

Bereidingswijze

Deze heerlijke Thaise witlofschotel met tahoe zit boordevol lekkere ingrediënten. Je hebt dit gezonde hoofdgerecht makkelijk en snel op tafel staan. Geniet ervan!

1. Was de witlof en snijd deze in smalle repen.
2. Snijd de tahoe (tofu) in driehoekjes van 1/2 cm dikte. Meng de sojasaus met de sesamolie en laat de tahoe hierin ca. 15 minuten marineren. Schep tussentijds een paar keer om.
3. Pel de sjalot of ui en snipper ze fijn.
4. Verhit de zonnebloemolie in een wok of wijde braadpan en bak de sjalotten of ui op een laag vuur in circa 2 minuten glazig. Voeg korianderpoeder, geschilde en fijn geraspte gemberwortel en witlofreepjes toe. Roerbak dit 2-3 minuten.
5. Halveer de rode peper, verwijder de pitjes en zaadlijstjes en hak ze fijn.
6. Was en halveer de limoen. Rasp 1 theelepel van de schil van de ene helft en pers deze vervolgens uit (bewaar de andere helft voor garnering).
7. Voeg fijngehakte rode peper, limoenrasp, 2 theelepels limoensap en vers gemalen peper naar smaak toe aan de pan. Schep goed om en schenk de kokosmelk erbij. Breng het aan de kook en laat 2-3 minuten doorkoken.
8. Garneer met de overgebleven in plakjes gesneden limoen.
9. Bak de tahoe (tofu) in circa 2 minuten in een hete grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag rondom bruin en krokant. Serveer de tahoe er apart bij. Geniet ervan! 

 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie260 kcal
Vet15 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten16 gr
waarvan suikers11 gr
Voedingsvezels5 gr
Eiwitten13 gr
Zout0.25 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Witlof

Witlof

Nu in seizoen
Groenten
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Pepers

Pepers

Nu in seizoen
Groenten
Sjalot

Sjalot

Nu in seizoen
Groenten
Limoen

Limoen

Fruit
Koelkast
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Indische limoen

Indische limoen

Fruit
Koelkast
Witlof

Witlof

Nu in seizoen
Groenten
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Pepers

Pepers

Nu in seizoen
Groenten
Sjalot

Sjalot

Nu in seizoen
Groenten
Limoen

Limoen

Fruit
Koelkast
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Indische limoen

Indische limoen

Fruit
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Gado gado

Gado gado

375gr groenten p.p.

Gebakken garnalen met noedelsalade

Gebakken garnalen met noedelsalade

200gr groenten p.p.

Oosterse sperziebonen met taugé

Oosterse sperziebonen met taugé

240gr groenten p.p.

Meer recepten