Thaise witlofschotel

Ga naar:

Boodschappenlijst

4 struikjes witlof
150 g tahoe
2 theelepels sesamolie
2 sjalotten of 1 kleine ui (ca. 60 gram)
1 eetlepel zonnebloemolie
1 - 2 cm verse gemberwortel
1 limoen
5 eetlepels kokosmelk
1/2 theelepel korianderpoeder
1 rode peper
1 eetlepel sojasaus
peper

Bereidingswijze

1. Was de witlof en snijd deze in smalle repen.
2. Snijd de tahoe in driehoekjes van 1/2 cm dikte. Meng de sojasaus met de sesamolie en laat de tahoe hierin ca. 15 minuten marineren. Schep tussentijds een paar keer om.
3. Pel de sjalot of ui en snipper ze fijn.
4. Verhit de zonnebloemolie in een wok of wijde braadpan en bak de sjalotten of ui op een laag vuur in circa 2 minuten glazig. Voeg korianderpoeder, geschilde en fijn geraspte gemberwortel en witlofreepjes toe. Roerbak dit 2-3 minuten.
5. Halveer de rode peper, verwijder de pitjes en zaadlijstjes en hak ze fijn.
6. Was en halveer de limoen. Rasp 1 theelepel van de schil van de ene helft en pers deze vervolgens uit (bewaar de andere helft voor garnering).
7. Voeg fijngehakte rode peper, limoenrasp, 2 theelepels limoensap en vers gemalen peper naar smaak toe aan de pan. Schep goed om en schenk de kokosmelk erbij. Breng het aan de kook en laat 2-3 minuten doorkoken.
8. Garneer met de overgebleven in plakjes gesneden limoen.
9. Bak de tahoe in circa 2 minuten in een hete grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag rondom bruin en krokant. Serveer de tahoe er apart bij. Geniet ervan! 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
270 kcal
Vet
17 gram
Eiwit
12 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
14 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
250 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!