Gebakken garnalen met noedelsalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 zakje (100 gram) waterkers
10 gram verse koriander
2 eetlepels (zwart) sesamzaad
2 eetlepels arachideolie
150 g volkorennoedels
2 eetlepels Teriyaki-marinade
300 g gekookte diepvriesgarnalen
2 puntpaprika's

Bereidingswijze

1. Breng in een waterkoker 1,5 liter water aan de kook. Leg de bevroren garnalen in een vergiet, zet de vergiet op een kookpan. Schenk het kokende water over de garnalen, zodat ze snel ontdooien. Dep de garnalen droog.
2. Pluk de waterkersblaadjes af.
3. Halveer de paprika's, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees overdwars in flinterdunne repen.
4. Pluk het korianderblad af en snijd het wat fijner.
5. Breng het dooiwater van de garnalen aan de kook. Leg de noedels erin en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking. Stort de noedels in een vergiet en spoel het koud onder stromend koud water.
6. Verhit een steelpan. Rooster in een droge steelpan, al omschuddend, het sesamzaad goudbruin. Strooi het op een dubbel stukje keukenpapier.
7. Verhit een kleine wok op hoog vuur. Schenk daarna langs de rand de olie erin. Roerbak de garnalen 3-4 minuten op hoog vuur.
8. Meng de koude noedels met waterkers, paprika, bijna alle koriander en teriyakimarinade en verdeel de salade over twee borden. Schep de warme garnalen erop en strooi het sesamzaad en de rest van de koriander erover. Eet smakelijk! 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
595 kcal
Vet
19 gram
Eiwit
38 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
64 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
16 gram
Zout
2750 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!