Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Gebakken garnalen met noedelsalade

Hoofdgerecht
2 pers
10 - 20 min
Gebakken garnalen met noedelsalade
Met seizoensproducten

200gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

1 zakje (100 gram) waterkers
10 gram verse koriander
2 eetlepels (zwart) sesamzaad
2 eetlepels arachideolie
150 g volkorennoedels
2 eetlepels Teriyaki-marinade
300 g gekookte diepvriesgarnalen
2 puntpaprika's

Bereidingswijze

1. Breng in een waterkoker 1,5 liter water aan de kook. Leg de bevroren garnalen in een vergiet, zet de vergiet op een kookpan. Schenk het kokende water over de garnalen, zodat ze snel ontdooien. Dep de garnalen droog.
2. Pluk de waterkersblaadjes af.
3. Halveer de paprika's, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees overdwars in flinterdunne repen.
4. Pluk het korianderblad af en snijd het wat fijner.
5. Breng het dooiwater van de garnalen aan de kook. Leg de noedels erin en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking. Stort de noedels in een vergiet en spoel het koud onder stromend koud water.
6. Verhit een steelpan. Rooster in een droge steelpan, al omschuddend, het sesamzaad goudbruin. Strooi het op een dubbel stukje keukenpapier.
7. Verhit een kleine wok op hoog vuur. Schenk daarna langs de rand de olie erin. Roerbak de garnalen 3-4 minuten op hoog vuur.
8. Meng de koude noedels met waterkers, paprika, bijna alle koriander en teriyakimarinade en verdeel de salade over twee borden. Schep de warme garnalen erop en strooi het sesamzaad en de rest van de koriander erover. Eet smakelijk! 

 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie595 kcal
Vet19 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten64 gr
waarvan suikers16 gr
Voedingsvezels10 gr
Eiwitten38 gr
Zout2.75 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Waterkers

Waterkers

Groenten
Koelkast
Zoete puntpaprika

Zoete puntpaprika

Groenten
Koel & donker
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Waterkers

Waterkers

Groenten
Koelkast
Zoete puntpaprika

Zoete puntpaprika

Groenten
Koel & donker
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Paksoipakketjes met couscous

Paksoipakketjes met couscous

300gr groenten p.p.

Paksoi met zwarte boontjes

Paksoi met zwarte boontjes

250gr groenten p.p.

Oosterse sperziebonen met taugé

Oosterse sperziebonen met taugé

240gr groenten p.p.

Meer recepten