

Waterkers


Waterkers hoort tot de kerssoorten, net zoals tuinkers. Dit zijn jonge plantjes van pas ontkiemd zaad. Alle kerssoorten hebben een sterk geconcentreerde smaak. En elke kers smaakt weer anders. De smaak van waterkers is peperig. De blaadjes zitten met kleine bosjes bij elkaar aan knapperige steeltjes. Je kunt waterkers het beste in de koelkast bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd na het wassen de wortels van de steeltjes.
Bij stoven en smoren snijd je de blaadjes in grove stukken. Voor in salades kun je de blaadjes in z'n geheel gebruiken.
Bereidingstijden
Waterkers wordt vaak rauw gegeten. Maar wist je dat het ook heel lekker is om waterkers te smoren of stoven? Dit hoeft slechts enkele minuten.
Stoven: 2 - 3 minuten
Smoren: 2 - 3 minuten
Waterkers schoonmaken
Het is belangrijk om waterkers voor gebruik goed te wassen onder stromend water.
Informatie
Zelf waterkers kweken
Hoeveel weegt waterkers?
Teelt en seizoen
Tip
Waterkers smaak
Recepten met Waterkers
Meer recepten
Aspergesalade met waterkers
265gr groenten p.p.

Quinoasalade met sinaasappel, pistache en dadels
225gr groenten p.p. & 125gr fruit p.p.

Springrolls met voorjaarsgroenten en zalm
160gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec