Springrolls met voorjaarsgroenten en zalm

Ga naar:

Boodschappenlijst

400 gram zalm
1 komkommer
400 gram noedels van zilvervliesrijst
100 gram waterkers
16 rijstvellen
4 el. chilisaus
2 bosuitjes
8 wortels

Bereidingswijze

1. Snijd de zalm in dunne reepjes.
2. Was de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten eruit.
3. Snijd de komkommer in kleinere stukken en vervolgens in dunne reepjes. Doe dit ook met de wortel.
5. Snijd de bosui in ringetjes.
6. Zet een schaaltje warm water en een groot bord klaar.
7. Bereid de noedels volgens aanwijzing op de verpakking.
8. Leg een rijstvel in het schaaltje water en laat zacht worden.
9. Leg het vel op het bord en leg er wat zalm, noedels, komkommer, wortel, waterkers en bosui op.
10. Vouw een stukje van het rijstvel over een uiteinde van de vulling (je maakt zo de onderkant dicht) en rol dan het rijstvel strak om de vulling heen (bovenkant blijft open).
11. Herhaal dit met de rest van de rijstvellen en de vulling. 12. Doe de chilisaus in 4 kleine kommetjes en zet er een op elk bord.
13. Verdeel de springrolls over de borden.
14. Dip de springrolls in de saus.

Bron: Verse Oogst

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
695 kcal
Vet
16 gram
Eiwit
39 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
92 gram
Vezels
15 gram
Waarvan suikers
8 gram
Zout
1250 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten