Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bulgur met zalm en groente

Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min
Bulgur met zalm en groente
Met seizoensproducten

300gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

1 eetlepel pijnboompitten
1 bosje basilicum
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
citroensap
2 pastinaken of peterseliewortels
1 gele of rode paprika
1 prei
2 mootjes zalm
120 gram bulgur

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  2. Was de basilicum. Pel de knoflook. 
  3. Maal de pijnboompitten met ¾ van de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel olijfolie,  1 eetlepel water en wat citroensap met de staafmixer tot een grove pasta.
  4. Maak de groente schoon. 
  5. Snijd pastinaken en de paprika in repen en de prei in ringen.
  6. Verwarm de laatste lepel olie en bak hierin de prei heel zacht. Voeg de repen pastinaak en de paprika toe.
  7. Bestrijk de mootjes zalm met de basilicumpasta en schik de zalm op de groente.
  8. Stoof de zalm en de groente met een deksel op de pan in 15 minuten gaar.
  9. Breng 300 ml water aan de kook en strooi de bulgur er in. Roer dit goed door en kook de bulgur in 10 – 15 minuten gaar. Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.
  10. Knip de rest van de basilicum klein en meng dit door de bulgur.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie660 kcal
Vet30 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten60 gr
waarvan suikers10 gr
Voedingsvezels15 gr
Eiwitten35 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Pastinaak

Pastinaak

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Nu in seizoen
Groenten
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Pastinaak

Pastinaak

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Nu in seizoen
Groenten
Prei

Prei

Nu in seizoen
Groenten
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Courgettesoep met zalm

Courgettesoep met zalm

300gr groenten p.p.

Zeekraal met gestoofde zalm

Zeekraal met gestoofde zalm

175gr groenten p.p.

Paarse spitskoolsalade met gerookte zalm, rucola, tomaat en avocado

Paarse spitskoolsalade met gerookte zalm, rucola, tomaat en avocado

270gr groenten p.p.

Meer recepten