Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 660 kcal |
Vet | 30 gr |
waarvan verzadigd | 5 gr |
Koolhydraten | 60 gr |
waarvan suikers | 10 gr |
Voedingsvezels | 15 gr |
Eiwitten | 35 gr |
Zout | 0 gr |
Bulgur met zalm en groente
Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min

Met seizoensproducten
300gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
1 eetlepel pijnboompitten |
1 bosje basilicum |
1 teentje knoflook |
2 eetlepels olijfolie |
citroensap |
2 pastinaken of peterseliewortels |
1 gele of rode paprika |
1 prei |
2 mootjes zalm |
120 gram bulgur |
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Was de basilicum. Pel de knoflook.
- Maal de pijnboompitten met ¾ van de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel water en wat citroensap met de staafmixer tot een grove pasta.
- Maak de groente schoon.
- Snijd pastinaken en de paprika in repen en de prei in ringen.
- Verwarm de laatste lepel olie en bak hierin de prei heel zacht. Voeg de repen pastinaak en de paprika toe.
- Bestrijk de mootjes zalm met de basilicumpasta en schik de zalm op de groente.
- Stoof de zalm en de groente met een deksel op de pan in 15 minuten gaar.
- Breng 300 ml water aan de kook en strooi de bulgur er in. Roer dit goed door en kook de bulgur in 10 – 15 minuten gaar. Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.
- Knip de rest van de basilicum klein en meng dit door de bulgur.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Courgettesoep met zalm
300gr groenten p.p.

Zeekraal met gestoofde zalm
175gr groenten p.p.

Paarse spitskoolsalade met gerookte zalm, rucola, tomaat en avocado
270gr groenten p.p.