Bulgur met zalm en groente

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel pijnboompitten
1 bosje basilicum
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
citroensap
2 pastinaken of peterseliewortels
1 gele of rode paprika
1 prei
2 mootjes zalm
120 gram bulgur

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  2. Was de basilicum. Pel de knoflook. 
  3. Maal de pijnboompitten met ¾ van de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel olijfolie,  1 eetlepel water en wat citroensap met de staafmixer tot een grove pasta.
  4. Maak de groente schoon. 
  5. Snijd pastinaken en de paprika in repen en de prei in ringen.
  6. Verwarm de laatste lepel olie en bak hierin de prei heel zacht. Voeg de repen pastinaak en de paprika toe.
  7. Bestrijk de mootjes zalm met de basilicumpasta en schik de zalm op de groente.
  8. Stoof de zalm en de groente met een deksel op de pan in 15 minuten gaar.
  9. Breng 300 ml water aan de kook en strooi de bulgur er in. Roer dit goed door en kook de bulgur in 10 – 15 minuten gaar. Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.
  10. Knip de rest van de basilicum klein en meng dit door de bulgur.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
660 kcal
Vet
30 gram
Eiwit
35 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten