Bulgur met zalm en groente
Per Persoon
300 gram groenten
Boodschappenlijst
1 eetlepel pijnboompitten
1 bosje basilicum
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
citroensap
2 pastinaken of peterseliewortels
1 gele of rode paprika
1 prei
2 mootjes zalm
120 gram bulgur
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Was de basilicum. Pel de knoflook.
- Maal de pijnboompitten met ¾ van de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel water en wat citroensap met de staafmixer tot een grove pasta.
- Maak de groente schoon.
- Snijd pastinaken en de paprika in repen en de prei in ringen.
- Verwarm de laatste lepel olie en bak hierin de prei heel zacht. Voeg de repen pastinaak en de paprika toe.
- Bestrijk de mootjes zalm met de basilicumpasta en schik de zalm op de groente.
- Stoof de zalm en de groente met een deksel op de pan in 15 minuten gaar.
- Breng 300 ml water aan de kook en strooi de bulgur er in. Roer dit goed door en kook de bulgur in 10 – 15 minuten gaar. Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.
- Knip de rest van de basilicum klein en meng dit door de bulgur.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon