Paarse spitskoolsalade met gerookte zalm, rucola, tomaat en avocado

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 paarse spitskool
30 gram rucola
6 cherry tomaatjes
1 avocado
100 gram gerookte zalm
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels peterselie(gehakt)
Peper

Bereidingswijze

1. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Kook de reepjes in kokend water in 4 minuten beetgaar of stoom de kool 4 minuten in een stoompan. Hierna spoelen met koud water, laat ze goed uitlekken.
2. Halveer de tomaatjes en snijd de avocado in blokjes. Voeg hier de kool, citroensap, olijfolie en peterselie aan toe en meng door elkaar. Breng op smaak met verse gemalen peper.
3. Verdeel de salade over de borden en serveer deze met dungesneden gerookte zalm en rucola.

Tip: serveer met wat magere kwark.

Bron: Violetti

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
273 kcal
Vet
19 gram
Eiwit
13 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
1 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten