Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 273 kcal |
Vet | 19 gr |
waarvan verzadigd | 3 gr |
Koolhydraten | 10 gr |
waarvan suikers | 10 gr |
Voedingsvezels | 7 gr |
Eiwitten | 13 gr |
Zout | 0 gr |
Paarse spitskoolsalade met gerookte zalm, rucola, tomaat en avocado

270gr groenten p.p.
Ingrediënten
1 paarse spitskool |
30 gram rucola |
6 cherry tomaatjes |
1 avocado |
100 gram gerookte zalm |
2 eetlepels citroensap |
2 eetlepels olijfolie |
2 eetlepels peterselie(gehakt) |
Peper |
Bereidingswijze
De kleur spat van je bord met deze salade met paarse spitskool en gerookte zalm! Heerlijk als luchtige lunchsalade.
1. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Kook de reepjes in kokend water in 4 minuten beetgaar of stoom de kool 4 minuten in een stoompan. Hierna spoelen met koud water, laat ze goed uitlekken.
2. Halveer de tomaatjes en snijd de avocado in blokjes. Voeg hier de kool, citroensap, olijfolie en peterselie aan toe en meng door elkaar. Breng op smaak met verse gemalen peper.
3. Verdeel de salade over de borden en serveer deze met dungesneden gerookte zalm en rucola.
Tip: serveer met wat magere kwark.
Bron: Violetti
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Gewokte paarse spitskool met champignons en kokoskerrie
290gr groenten p.p.

Paarse spitskool met rode ui, pijnboompitjes en zilvervliesrijst
225gr groenten p.p.

Paarse spitskoolsalade met appel, noten en geitenkaas
200gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.