Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Paarse spitskoolsalade met gerookte zalm, rucola, tomaat en avocado

Lunch
20 - 30 min
Paarse spitskoolsalade met gerookte zalm, rucola, tomaat en avocado
Met seizoensproducten

270gr groenten p.p.

Ingrediënten

1 paarse spitskool
30 gram rucola
6 cherry tomaatjes
1 avocado
100 gram gerookte zalm
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels peterselie(gehakt)
Peper

Bereidingswijze

De kleur spat van je bord met deze salade met paarse spitskool en gerookte zalm! Heerlijk als luchtige lunchsalade.

1. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Kook de reepjes in kokend water in 4 minuten beetgaar of stoom de kool 4 minuten in een stoompan. Hierna spoelen met koud water, laat ze goed uitlekken.
2. Halveer de tomaatjes en snijd de avocado in blokjes. Voeg hier de kool, citroensap, olijfolie en peterselie aan toe en meng door elkaar. Breng op smaak met verse gemalen peper.
3. Verdeel de salade over de borden en serveer deze met dungesneden gerookte zalm en rucola.

Tip: serveer met wat magere kwark.

Bron: Violetti

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie273 kcal
Vet19 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten10 gr
waarvan suikers10 gr
Voedingsvezels7 gr
Eiwitten13 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Paarse spitskool

Paarse spitskool

Nu in seizoen
Groenten
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Avocado

Avocado

Groenten
Koel & donker
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Rucola

Rucola

Nu in seizoen
Groenten
Paarse spitskool

Paarse spitskool

Nu in seizoen
Groenten
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Avocado

Avocado

Groenten
Koel & donker
Citroen

Citroen

Fruit
Fruitschaal
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Rucola

Rucola

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Gewokte paarse spitskool met champignons en kokoskerrie

Gewokte paarse spitskool met champignons en kokoskerrie

290gr groenten p.p.

Paarse spitskool met rode ui, pijnboompitjes en zilvervliesrijst

Paarse spitskool met rode ui, pijnboompitjes en zilvervliesrijst

225gr groenten p.p.

Paarse spitskoolsalade met appel, noten en geitenkaas

Paarse spitskoolsalade met appel, noten en geitenkaas

200gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Meer recepten