Paarse spitskool met rode ui, pijnboompitjes en zilvervliesrijst

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 paarse spitskool
1 rode ui
100 gram ongezouten noten
2 eetlepels rozijnen
50 ml balsamicoazijn
1 theelepel hot curry
1 theelepel cajunkruiden zonder zout
300 gram zilvervliesrijst
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

1. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Pel de ui, halveer hem en snijd hem in ringen.
2. Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzing op de verpakking. Hierna afgieten en tot gebruik laten stomen in de eigen pan.
3. Verwarm de olie op laag vuur in de wok. Voeg de gesneden rode ui en de paarse spitskool toe en roerbak op een hoog vuur tot het glazig ziet.
4. Rooster ondertussen in een aparte koekenpan de noten op laag vuur.
5. Voeg de rozijnen, azijn en kruiden door het groentemengsel en roer dit nog 3 minuten op de warmtebron door.
6. Verdeel de zilvervliesrijst over de borden en schep de gewokte spitskool erover. Bestrooi met fijngehakte noten.

Bron: Violetti

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
593 kcal
Vet
23 gram
Eiwit
18 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
73 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
16 gram
Zout
0 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten