Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Paarse spitskool met rode ui, pijnboompitjes en zilvervliesrijst

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Paarse spitskool met rode ui, pijnboompitjes en zilvervliesrijst
Met seizoensproducten

225gr groenten p.p.

Ingrediënten

1 paarse spitskool
1 rode ui
100 gram ongezouten noten
2 eetlepels rozijnen
50 ml balsamicoazijn
1 theelepel hot curry
1 theelepel cajunkruiden zonder zout
300 gram zilvervliesrijst
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

1. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Pel de ui, halveer hem en snijd hem in ringen.
2. Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzing op de verpakking. Hierna afgieten en tot gebruik laten stomen in de eigen pan.
3. Verwarm de olie op laag vuur in de wok. Voeg de gesneden rode ui en de paarse spitskool toe en roerbak op een hoog vuur tot het glazig ziet.
4. Rooster ondertussen in een aparte koekenpan de noten op laag vuur.
5. Voeg de rozijnen, azijn en kruiden door het groentemengsel en roer dit nog 3 minuten op de warmtebron door.
6. Verdeel de zilvervliesrijst over de borden en schep de gewokte spitskool erover. Bestrooi met fijngehakte noten.

Bron: Violetti

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie593 kcal
Vet23 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten73 gr
waarvan suikers16 gr
Voedingsvezels9 gr
Eiwitten18 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Paarse spitskool

Paarse spitskool

Nu in seizoen
Groenten
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Paarse spitskool

Paarse spitskool

Nu in seizoen
Groenten
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Ovenschotel van paarse spitskool

Ovenschotel van paarse spitskool

225gr groenten p.p.

Gegrilde paarse spitskool

Gegrilde paarse spitskool

410gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.

Gewokte paarse spitskool met champignons en kokoskerrie

Gewokte paarse spitskool met champignons en kokoskerrie

290gr groenten p.p.

Meer recepten