Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 292 kcal |
Vet | 11 gr |
waarvan verzadigd | 2 gr |
Koolhydraten | 26 gr |
waarvan suikers | 25 gr |
Voedingsvezels | 12 gr |
Eiwitten | 42 gr |
Zout | 0 gr |
Gegrilde paarse spitskool

410gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 paarse spitskolen |
30 gram rucola |
300 gram blauwe bessen (vers of diepvries) |
1.5-2 eetlepels water |
2 eetlepels olijfolie |
100 ml halfvolle yoghurt |
4 theelepels pijnboompitten (geroosterd) |
1 theelepel gember (gehakt) |
Peper |
Bereidingswijze
1. Halveer de spitskolen en verwijder de harde kern. Stoom de halve spitskolen in een stoompan voor 6 minuten.
2. Doe het water samen met de bessen en de gember in de pan. Verwarm zo’n 2 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur lager en laat nog zo’n 8 minuten zachtjes doorkoken. Voeg vervolgens al roerend de olijfolie toe.
3. Haal de kolen uit de stoompan en bestrooi ze naar smaak met peper.
4. Verhit een grillpan en gril de kolen even tot ze een mooi grillmotief hebben.
5. Schenk de blauwe bessensaus over de gegrilde spitskool en strooi de rucola er overheen.
6. Maak het gerecht af met een lepeltje yoghurt en een theelepel geroosterde pijnboompitjes.
Tips
- In plaats van yoghurt kan ook ricotta gebruikt worden.
- De blauwe bessen kunnen vervangen worden door frambozen (wanneer deze in het seizoen zijn of anders uit de diepvries).
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Gewokte paarse spitskool met ham
200gr groenten p.p.

Ovenschotel van paarse spitskool
225gr groenten p.p.

Gewokte paarse spitskool met champignons en kokoskerrie
290gr groenten p.p.