Gegrilde paarse spitskool

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 paarse spitskolen
30 gram rucola
300 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
1.5-2 eetlepels water
2 eetlepels olijfolie
100 ml halfvolle yoghurt
4 theelepels pijnboompitten (geroosterd)
1 theelepel gember (gehakt)
Peper

Bereidingswijze

1. Halveer de spitskolen en verwijder de harde kern. Stoom de halve spitskolen in een stoompan voor 6 minuten.
2. Doe het water samen met de bessen en de gember in de pan. Verwarm zo’n 2 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur lager en laat nog zo’n 8 minuten zachtjes doorkoken. Voeg vervolgens al roerend de olijfolie toe.
3. Haal de kolen uit de stoompan en bestrooi ze naar smaak met peper.
4. Verhit een grillpan en gril de kolen even tot ze een mooi grillmotief hebben.
5. Schenk de blauwe bessensaus over de gegrilde spitskool en strooi de rucola er overheen.
6. Maak het gerecht af met een lepeltje yoghurt en een theelepel geroosterde pijnboompitjes.

Tips
- In plaats van yoghurt kan ook ricotta gebruikt worden.
- De blauwe bessen kunnen vervangen worden door frambozen (wanneer deze in het seizoen zijn of anders uit de diepvries).

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
292 kcal
Vet
11 gram
Eiwit
42 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
26 gram
Vezels
12 gram
Waarvan suikers
25 gram
Zout
0 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten