Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Ovenschotel van paarse spitskool

Hoofdgerecht
60+ min
Ovenschotel van paarse spitskool
Met seizoensproducten

225gr groenten p.p.

Ingrediënten

1 paarse spitskool
1 ui
400 gram mager rundergehakt
2 eetlepels rozijnen
50 ml balsamicoazijn
1 theelepel sambal
1 theelepel cajunkruiden zonder zout
2 eetlepels olijfolie
1 kg kruidige aardappelen
150 ml halfvolle melk
2 eierdooiers
peper

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook vervolgens in water met zout in 20 minuten gaar en giet af.
2. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur. Niet laten koken. Stamp de aardappelen fijn, roer de eierdooiers en warme melk erdoor.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
4. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Pel vervolgens de ui, halveer deze en snijd in ringen.
5. Bak ondertussen het gehakt rul.
6. Verwarm olie in een wok op laag vuur. Voeg hier de gesneden rode ui en paarse spitskool aan toe en roerbak op hoog vuur tot het glazig ziet.
7. Voeg de rozijnen, azijn en kruiden door het groentemengsel en breng op smaak met vers gemalen peper. Bedek de bodem van de ovenschaal met het mengsel en bedek deze vervolgens met een laag gehakt en als laatste de puree.
8. Bak de ovenschotel in ca. 25 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Tip: Wil je variëren? Vervang het gehakt door kippendij.

Bron: Violetti

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie585 kcal
Vet21 gr
waarvan verzadigd7 gr
Koolhydraten59 gr
waarvan suikers18 gr
Voedingsvezels10 gr
Eiwitten34 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Paarse spitskool

Paarse spitskool

Groenten
Koelkast
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Paarse spitskool

Paarse spitskool

Groenten
Koelkast
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Gegrilde paarse spitskool

Gegrilde paarse spitskool

410gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.

Gewokte paarse spitskool met champignons en kokoskerrie

Gewokte paarse spitskool met champignons en kokoskerrie

290gr groenten p.p.

Gewokte paarse spitskool met ham

Gewokte paarse spitskool met ham

200gr groenten p.p.

Meer recepten