Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Gewokte paarse spitskool met champignons en kokoskerrie

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Gewokte paarse spitskool met champignons en kokoskerrie
Met seizoensproducten

290gr groenten p.p.

Ingrediënten

1 paarse spitskool
1 ui
250 gram kastanjechampignons
1 rood pepertje
2 teentjes knoflook
1 bosje koriander (ca. 15 gram)
300 gram zilvervliesrijst
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kerriepoeder (zonder toegevoegd zout)
40 ml kokosmelk
sap van 1 limoen
100 gram ongezouten gebrande cashewnoten

Bereidingswijze

1. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Pel de ui, halveer hem en snijd hem in ringen. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd ze in stukken. Halveer het pepertje, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd in reepjes. Pel de knoflook en hak hem fijn. Snijd de koriander grof.
2. Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzing op de verpakking. Hierna afgieten en tot gebruik laten stomen in de eigen pan.
3. Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui, het pepertje, de knoflook, de kastanjechampignons en de kerriepoeder 2-3 minuten op een matige warmtebron om verbranding van de kerrie te voorkomen. Voeg de spitskool toe en roerbak nog 1-2 minuten op een matige warmtebron. Zet de warmtebron hoger en roerbak nog 1-2 minuten.
4. Schenk de kokosmelk en limoensap erbij en roer 1-2 minuten tot de kokosmelk goed opgenomen en wat dikker is. Roer de helft van de koriander erdoor en laat dit nog 1 minuut zachtjes garen.
5. Verdeel de zilvervliesrijst over de borden en schep de gewokte spitskool erover. Bestrooi met de resterende koriander en cashewnoten.

Tip: Lekker met een handje kroepoek.

Bron: Violetti

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie604 kcal
Vet24 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten72 gr
waarvan suikers12 gr
Voedingsvezels10 gr
Eiwitten20 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Paarse spitskool

Paarse spitskool

Groenten
Koelkast
Kastanjechampignon

Kastanjechampignon

Nu in seizoen
Groenten
Pepers

Pepers

Groenten
Koel & donker
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Limoen

Limoen

Fruit
Koelkast
Koriander

Koriander

Kruiden
Koelkast
Kokosnoot

Kokosnoot

Fruit
Koel & donker
Paarse spitskool

Paarse spitskool

Groenten
Koelkast
Kastanjechampignon

Kastanjechampignon

Nu in seizoen
Groenten
Pepers

Pepers

Groenten
Koel & donker
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Limoen

Limoen

Fruit
Koelkast
Koriander

Koriander

Kruiden
Koelkast
Kokosnoot

Kokosnoot

Fruit
Koel & donker
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Gegrilde paarse spitskool

Gegrilde paarse spitskool

410gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.

Ovenschotel van paarse spitskool

Ovenschotel van paarse spitskool

225gr groenten p.p.

Gewokte paarse spitskool met ham

Gewokte paarse spitskool met ham

200gr groenten p.p.

Meer recepten