


Kokosnoot



De kokosnoot is geen noot, maar een steenvrucht van de kokospalm. Kokosnoot wordt ook wel klapper genoemd. De kokosnoot bestaat uit 4 onderdelen: de kokosvezel, de schil, het vezelig vruchtvlees en het kokoswater. Het vruchtvlees bevat 40% vet, waarvan ruim 30% verzadigd. Je kunt ook kokosmelk, kokos crème, kokosvet of kokosmeel kopen.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De kokosnoot heeft drie ‘ogen’, net als bij een bowlingbal. Twee ‘ogen’ liggen dicht bij elkaar, het derde oog ligt apart.
Het derde, zachte oog kun je doorboren met een schroevendraaier en een hamer. Tik met de hamer op de achterkant van de schroevendraaier, een paar keer zachtjes tikken moet voldoende zijn. Bij een verse kokosnoot hoor je een sissend geluid als je het vruchtvlees doorboort, dit is een goed teken.
Je kunt het kokoswater afgieten en opdrinken of bewaren.
Gebruik de hamer vervolgens om de kokosnoot te kraken. Gebruik een lepel of scherp keukenmesje om het vruchtvlees van de schil los te maken.
Informatie
Hoeveel gram weegt een kokosnoot?
Hoe wordt een kokosnoot geteeld?
Tip
Kokosnoot smaak
Recepten met Kokosnoot
Meer recepten
Gegrilde ananas met honing
190gr fruit p.p.

Gewokte paarse spitskool met champignons en kokoskerrie
290gr groenten p.p.

Geroerbakte groene kool met champignons, kokos, rozijnen en filetlapjes
325gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec