


Papaja



Als je niet eerder een verse papaja gegeten hebt, ken je de smaak waarschijnlijk wel: de vrucht zit vaak in ingeblikt tropisch fruit. Papaja’s hebben oranje vruchtvlees, smaken zoet (meloenachtig) en ruiken enigszins naar abrikozen. De papajaboom wordt ook wel meloenboom genoemd. De zaadjes kun je drogen en als ‘peper’ gebruiken in gerechten.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Halveer de papaja en verwijder met een lepel de zaadlijsten en zaadjes. Als je de helften nogmaals halveert, verwijder je het vruchtvlees makkelijker uit de schil.
Besprenkel de vrucht eventueel met limoensap, dit maakt de smaak van de papaja nog uitgesproken.
Let op: in recepten met gelatine gaat papaja de werking van gelatine tegen waardoor de gelatine niet stijf wordt. Dit kun je voorkomen door de papaja eerst even kort te koken (blancheren).
Leuk weetje: Je kunt naast het vruchtvlees ook de zaadjes gebruiken! De zaadjes kun je drogen en als ‘peper’ gebruiken in gerechten.
Bereidingstijden
Afhankelijk van de toepassing.
Informatie
Portiegrootte
Teelt papaya
Tip
Papaya smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 164 kj (39 kcal) |
Vet totaal | 0.3 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.3 gr |
Koolhydraten | 7.8 gr |
waarvan suikers | 7.8 gr |
Voedingsvezel | 1.7 gr |
Eiwit | 0.5 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 37 mcg |
Vitamine B1 | 0.02 mg |
Vitamine B2 | 0.03 mg |
Nicotinezuur | 0.4 mg |
Vitamine B6 | 0.04 mg |
Folaat equivalenten | 37 mcg |
Vitamine C | 61 mg |
Vitamine E | 0.3 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec