


Bergpapaja's



De bergpapaja is sterk verwant aan de papaja. De bergpapaja heeft alleen kleinere en meer aromatischer vruchten. Het vruchtvlees is glazig, groenig of gelig, zeer sappig, smaakt zuur en ruikt zeer fruitig. Het midden van de vrucht is gevuld met een aantal grote, bruine zaden. De onrijpe vruchten worden over het algemeen gekookt of gestoofd als groente, maar de rijpe vruchten kun je ook vers eten.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Halveer de bergpapaja en verwijder met een lepel de zaadlijsten en zaadjes. Als je de helften nogmaals halveert, verwijder je het vruchtvlees makkelijker uit de schil.
Besprenkel de vrucht eventueel met limoensap, dit maakt de smaak van de papaja nog uitgesproken.
Let op: in recepten met gelatine gaat bergpapaja de werking van gelatine tegen waardoor de gelatine niet stijf wordt. Dit kun je voorkomen door de bergpapaja eerst even kort te koken (blancheren).
Bereidingstijden
Afhankelijk van de toepassing.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Bergpapaja smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec