Paarse spitskoolsalade met appel, noten en geitenkaas

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 paarse spitskool
1 (rode) appel
75 gram ongezouten walnoten
100 gram verse geitenkaas
2 takjes peterselie
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepel halfvolle yoghurt
4 eetlepels magere kwark
1 eetlepel (scherpe) mosterd
2 eetlepels (witte wijn)azijn
peper

Bereidingswijze

1. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes. Hak de walnoten grof. Verkruimel de verse geitenkaas. Hak de peterselie fijn.
2. Klop een dressing van de kwark, yoghurt, mosterd en azijn en breng op smaak met vers gemalen peper.
3. Verdeel de spitskool over 4 borden. Verdeel hier de appel, walnoten, geitenkaas, rozijnen en peterselie over en schenk er de dressing over.

Bron: Violetti

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
356 kcal
Vet
22 gram
Eiwit
16 gram
Waarvan verzadigd
6 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
18 gram
Zout
1 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten