| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 356 kcal |
| Vet | 22 gr |
| waarvan verzadigd | 6 gr |
| Koolhydraten | 20 gr |
| waarvan suikers | 18 gr |
| Voedingsvezels | 7 gr |
| Eiwitten | 16 gr |
| Zout | 0 gr |
Paarse spitskoolsalade met appel, noten en geitenkaas

200gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.
Ingrediënten
| 1 paarse spitskool |
| 1 (rode) appel |
| 75 gram ongezouten walnoten |
| 100 gram verse geitenkaas |
| 2 takjes peterselie |
| 2 eetlepels rozijnen |
| 2 eetlepel halfvolle yoghurt |
| 4 eetlepels magere kwark |
| 1 eetlepel (scherpe) mosterd |
| 2 eetlepels azijn |
| peper |
Bereidingswijze
1. Halveer de spitskool en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes. Hak de walnoten grof. Verkruimel de verse geitenkaas. Hak de peterselie fijn.
2. Klop een dressing van de kwark, yoghurt, mosterd en azijn en breng op smaak met vers gemalen peper.
3. Verdeel de spitskool over 4 borden. Verdeel hier de appel, walnoten, geitenkaas, rozijnen en peterselie over en schenk er de dressing over.
Bron: Violetti
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Ovenschotel van paarse spitskool
225gr groenten p.p.

Paarse spitskool met rode ui, pijnboompitjes en zilvervliesrijst
225gr groenten p.p.

Gegrilde paarse spitskool
410gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.


