Groenten met gestoofde zalmfilet

Ga naar:

Boodschappenlijst

400 gram roerbakgroente zoals ui wortel of paprika
2 eetlepels olie
2 stukjes zalmfilet
1 teentje knoflook
stukje gemberwortel
1 eetlepel vissaus

Bereidingswijze

1. Maak de knoflook schoon en snijd het klein.
2. Schil het stukje gember en rasp het.
3. Verwarm de olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de gember tot het gaat geuren.
4. Voeg de roerbakgroente toe en laat de groente heet worden.
5. Bestrooi de zalm met peper.
6. Maak de groente op smaak met peper en de vissaus. Voeg eventueel een beetje water toe.
7. Schuif de groente een beetje aan de kant en leg de vis er in. Stoof de vis in ca. 8 minuten gaar.

Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
365 kcal
Vet
23 gram
Eiwit
25 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
8 gram
Zout
729 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!