| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 365 kcal |
| Vet | 23 gr |
| waarvan verzadigd | 4 gr |
| Koolhydraten | 13 gr |
| waarvan suikers | 8 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 25 gr |
| Zout | 0.73 gr |
Groenten met gestoofde zalmfilet

200gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 400 gram roerbakgroente zoals ui wortel of paprika |
| 2 eetlepels olie |
| 2 stukjes zalmfilet |
| 1 teentje knoflook |
| stukje gemberwortel |
| 1 eetlepel vissaus |
Bereidingswijze
1. Maak de knoflook schoon en snijd het klein.
2. Schil het stukje gember en rasp het.
3. Verwarm de olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de gember tot het gaat geuren.
4. Voeg de roerbakgroente toe en laat de groente heet worden.
5. Bestrooi de zalm met peper.
6. Maak de groente op smaak met peper en de vissaus. Voeg eventueel een beetje water toe.
7. Schuif de groente een beetje aan de kant en leg de vis er in. Stoof de vis in ca. 8 minuten gaar.
Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Oosters roergebakken asperges met peultjes
335gr groenten p.p.

Zeekraal met gestoofde zalm
175gr groenten p.p.

Geroerbakte spinazie op Oosterse wijze
315gr groenten p.p.




