Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Oosters roergebakken asperges met peultjes

Bijgerecht
2 pers
10 - 20 min
Oosters roergebakken asperges met peultjes
Met seizoensproducten

335gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

500 g witte asperges
50 g peultjes
3 bosuitjes
1 rode peper
1 teentje knoflook
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 eetlepel (sesam)olie
2 theelepels geraspte verse gember of 1/2 theelepel gemberpoeder
75 g ongezouten cashewnoten

Bereidingswijze

1. Schil de asperges van het topje naar beneden en snijd van de onderkant een stukje van ongeveer 2 cm. Snijd de asperges schuin in stukken van ongeveer 4 cm.
2. Snijd de puntjes van de peultjes en halveer ze.
3. Snijd de bosuitjes in stukjes van ongeveer 2 cm.
4. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
5. Hak de knoflook fijn.
6. Verwarm de aspergestukjes (niet de aspergekopjes) gedurende 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Haal het schaaltje uit de magnetron en laat het op de aanrecht even nagaren.
7. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook, rode peper en gember zachtjes tot het mengsel gaat geuren. Schep dan alle aspergestukjes, peultjes en bosui erdoor en roerbak de groenten ongeveer 3-4 minuten op hoog vuur.
8. Voeg daarna de sojasaus en 2 eetlepels water aan de wok toe en verwarm de groenten (afgedekt) ongeveer 3 minuten.
9. Schep de cashewnoten erdoor en verwarm het gerecht nog even zonder deksel. Eet smakelijk! 

 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie380 kcal
Vet24 gr
waarvan verzadigd4 gr
Koolhydraten25 gr
waarvan suikers12 gr
Voedingsvezels8 gr
Eiwitten12 gr
Zout0.24 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Asperges

Asperges

Groenten
Koelkast
Peultjes

Peultjes

Groenten
Koelkast
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Pepers

Pepers

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Asperges

Asperges

Groenten
Koelkast
Peultjes

Peultjes

Groenten
Koelkast
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Pepers

Pepers

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Spaghetti met asperges, courgette en ham

Spaghetti met asperges, courgette en ham

265gr groenten p.p.

Groene aspergesoep

Groene aspergesoep

115gr groenten p.p.

Broccolisalade met granaatappelpitjes

Broccolisalade met granaatappelpitjes

325gr groenten p.p. & 25gr fruit p.p.

Meer recepten