Broccolisalade met granaatappelpitjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 gram broccoli
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel (balsamico)azijn
peper
50 gram granaatappelpitjes
6 aardappelen
1 grote ui
2 eetlepels vloeibare margarine
2 tartaartjes

Bereidingswijze

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  2. Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
  3. Maak een dressing van de olie met de azijn en wat peper.
  4. Laat de broccoli uitlekken.
  5. Schep de dressing en de granaatappelpitjes door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
  6. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  7. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  8. Fruit de ui in 1 eetlepel margarine in 10 minuten zacht.
  9. Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de rest van de margarine in ca. 8 minuten bruin.

     
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
490 kcal
Vet
20 gram
Eiwit
30 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
0 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!