| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 490 kcal |
| Vet | 20 gr |
| waarvan verzadigd | 4 gr |
| Koolhydraten | 40 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 10 gr |
| Eiwitten | 30 gr |
| Zout | 0 gr |
Broccolisalade met granaatappelpitjes
Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min

Met seizoensproducten
325gr groenten p.p. & 25gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 500 gram broccoli |
| 1 eetlepel olijfolie |
| 1 eetlepel (balsamico)azijn |
| peper |
| 50 gram granaatappelpitjes |
| 6 aardappelen |
| 1 grote ui |
| 2 eetlepels vloeibare margarine |
| 2 tartaartjes |
Bereidingswijze
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
- Maak een dressing van de olie met de azijn en wat peper.
- Laat de broccoli uitlekken.
- Schep de dressing en de granaatappelpitjes door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Fruit de ui in 1 eetlepel margarine in 10 minuten zacht.
- Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de rest van de margarine in ca. 8 minuten bruin.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bloemkoolsalade met de Franse slag
345gr groenten p.p.

Griekse broccoli
415gr groenten p.p.

Broccolischotel met couscous
370gr groenten p.p.


