



Bosui




De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Niet omdat ze in het bos groeien dus. Ze worden ook lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Je kunt rauwe bosui gebruiken door de salade of als garnering bij soep. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd de bodem eraf. Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snijd ze in kleine ringen.
Bereidingstijden
Rauw: geen
Bakken/wokken: 3 - 4 minuten
Oven: 15 minuten
Grill/barbecue: 5 - 6 minuten
Informatie
Zelf bosui kweken
Hoeveel weegt een bosui?
Teelt
Tip
Bosui smaak
Recepten met Bosui
Meer recepten
Borrelhapjes met paprika
50gr groenten p.p.

Komkommer in het groen met tartaar
295gr groenten p.p.

Oosterse rauwkostsalade
245gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 129 kj (31 kcal) |
Vet totaal | 0.4 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.4 gr |
Koolhydraten | 4.2 gr |
waarvan suikers | 4.1 gr |
Voedingsvezel | 2.4 gr |
Eiwit | 1.5 gr |
Zout | 0.02 mg |
Retinol act. equivalent | 9 mcg |
Vitamine B1 | 0.02 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.5 mg |
Vitamine B6 | 0.09 mg |
Folaat equivalenten | 21.8 mcg |
Vitamine C | 8 mg |
Vitamine E | 0.3 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec