Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli

Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min
Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli
Met seizoensproducten

300gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

1 kleine ui
stukje rode peper
1 theelepel karwijzaad
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 220 gram)
6 takjes koriander
citroensap
volkorenmeel
120 gram volkoren couscous
500 gram broccoli
2 eetlepels vloeibare margarine

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Snijd het stukje peper heel fijn.
  3. Fruit de ui met de peper, het karwijzaad, de gemalen komijn en het uitgeperste teentje knoflook in de olie.
  4. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en prak ze met een vork enigszins fijn.
  5. Voeg de helft van het uimengsel, wat kleingesneden koriander en wat citroensap toe.
  6. Vorm er 4 burgers van en wentel ze door het volkorenmeel. Laat de burgers afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
  7. Meng de rest van het uimengsel door de couscous.
  8. Breng 250 ml water aan de kook. Schenk dit over de couscous. Roer met een vork los en laat het afgedekt 10 minuten wellen.
  9. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  10. Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
  11. Bak de kikkererwtenburgers in de hete margarine heet en bruin.
  12. Geef er de couscous en de broccoli bij.

Bron: Voedingscentrum

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie560 kcal
Vet20 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten65 gr
waarvan suikers3 gr
Voedingsvezels20 gr
Eiwitten25 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Kikkererwten

Kikkererwten

Nu in seizoen
Groenten
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Broccoli

Broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Kikkererwten

Kikkererwten

Nu in seizoen
Groenten
Chilipeper

Chilipeper

Nu in seizoen
Groenten
Broccoli

Broccoli

Nu in seizoen
Groenten
Koriander

Koriander

Nu in seizoen
Kruiden
Bosui

Bosui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Gevulde paprika met couscous

Gevulde paprika met couscous

185gr groenten p.p.

Auberginecurry met tomaat en kikkererwten

Auberginecurry met tomaat en kikkererwten

300gr groenten p.p.

Paksoipakketjes met couscous

Paksoipakketjes met couscous

300gr groenten p.p.

Meer recepten