| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 97 kcal |
| Vet | 2 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 11 gr |
| waarvan suikers | 11 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 5 gr |
| Zout | 0.55 gr |
Bietensalade met roomkaas

225gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 mespunt | suiker |
| 2 eetlepels | halfvolle yoghurt |
| 50 gram | veldsla of waterkers |
| 1 eetlepel | azijn |
| 30 gram | roomkaas light |
| 400 gram | rode bieten |
Bereidingswijze
1. Stroop het vel van de bieten. Snijd de bieten in smalle reepjes.
2. Meng de azijn met de suiker en schep dit door de bieten.
3. Meng de kaas met de yoghurt.
4. Verdeel de gewassen veldsla over een schaal en schep de reepjes biet er op. Schep het kaasmengsel er op.
Menusuggestie: Lekker met kikkererwten en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bietjes-limoensalade
265gr groenten p.p.

Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas
295gr groenten p.p.

Bietjessalade met mandarijnendressing
275gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.



