Bietensalade met roomkaas

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 mespunt suiker
2 eetlepels halfvolle yoghurt
50 gram veldsla of waterkers
1 eetlepel azijn
30 gram roomkaas light
400 gram rode bieten

Bereidingswijze

1. Stroop het vel van de bieten. Snijd de bieten in smalle reepjes.
2. Meng de azijn met de suiker en schep dit door de bieten.
3. Meng de kaas met de yoghurt.
4. Verdeel de gewassen veldsla over een schaal en schep de reepjes biet er op. Schep het kaasmengsel er op.

Menusuggestie: Lekker met kikkererwten en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
97 kcal
Vet
2 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
11 gram
Zout
553 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!