Recepten Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas
Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas
Per Persoon
295 gram groenten
Boodschappenlijst
150 gram bruine linzen of 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 300 gram)
500 gram gekookte bietjes
4 takjes peterselie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel mosterd
2 eetlepels olijfolie
6 bladen ijsbergsla
50 gram hazelnoten
30 gram zachte geitenkaas
Bereidingswijze
- Kook de linzen eventueel gaar en laat ze uitlekken.
- Stroop het vel van de bietjes en snijd de bietjes in partjes.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak een dressing van de peterselie, het citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de bietjes en de linzen.
- Was de slabladen en dep ze goed droog.
- Bedek een schaal met de helft van de slabladen. Rol de rest van de sla op en snijd in reepjes.
- Hak de hazelnoten grof.
- Meng de reepjes sla door de bietjes en linzen en schep dit op de slabladen.
- Verkruimel de geitenkaas. Strooi de kaas en de noten over de salade.
Voedingswaarde per persoon