| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 530 kcal |
| Vet | 30 gr |
| waarvan verzadigd | 4 gr |
| Koolhydraten | 30 gr |
| waarvan suikers | 10 gr |
| Voedingsvezels | 15 gr |
| Eiwitten | 25 gr |
| Zout | 0 gr |
Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas
Lunch
2 pers
30 - 60 min

Met seizoensproducten
295gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 150 gram bruine linzen of 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 300 gram) |
| 500 gram gekookte bietjes |
| 4 takjes peterselie |
| 1 eetlepel citroensap |
| 1 theelepel mosterd |
| 2 eetlepels olijfolie |
| 6 bladen ijsbergsla |
| 50 gram hazelnoten |
| 30 gram zachte geitenkaas |
Bereidingswijze
- Kook de linzen eventueel gaar en laat ze uitlekken.
- Stroop het vel van de bietjes en snijd de bietjes in partjes.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak een dressing van de peterselie, het citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de bietjes en de linzen.
- Was de slabladen en dep ze goed droog.
- Bedek een schaal met de helft van de slabladen. Rol de rest van de sla op en snijd in reepjes.
- Hak de hazelnoten grof.
- Meng de reepjes sla door de bietjes en linzen en schep dit op de slabladen.
- Verkruimel de geitenkaas. Strooi de kaas en de noten over de salade.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Witlofsalade met makreel en dressing van gegrilde paprika
110gr groenten p.p.

Raapsteeltjessalade
180gr groenten p.p.

Wortelsalade met sinaasappel
200gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.


