Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas

Ga naar:

Boodschappenlijst

150 gram bruine linzen of 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 300 gram)
500 gram gekookte bietjes
4 takjes peterselie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel mosterd
2 eetlepels olijfolie
6 bladen ijsbergsla
50 gram hazelnoten
30 gram zachte geitenkaas

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen eventueel gaar en laat ze uitlekken.
  2. Stroop het vel van de bietjes en snijd de bietjes in partjes.
  3. Was de peterselie en knip het klein.
  4. Maak een dressing van de peterselie, het citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de bietjes en de linzen.
  5. Was de slabladen en dep ze goed droog.
  6. Bedek een schaal met de helft van de slabladen. Rol de rest van de sla op en snijd in reepjes.
  7. Hak de hazelnoten grof.
  8. Meng de reepjes sla door de bietjes en linzen en schep dit op de slabladen.
  9. Verkruimel de geitenkaas. Strooi de kaas en de noten over de salade.

     
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
530 kcal
Vet
30 gram
Eiwit
25 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
15 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
1 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten