Bietjes-limoensalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 limoen
1 eetlepel olie
1 sjalot
500 gram gare rode bieten

Bereidingswijze

1. Stroop het vel van de bieten en snijd ze in blokjes.
2. Boen de limoen goed schoon. Rasp wat van de schil af.
3. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in plakjes. Halveer de plakjes.
4. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
5. Fruit de sjalot in de olie glazig.
6. Blus dit af met het limoensap en meng dit door de bietjes.
7. Voeg de geraspte limoenschil en wat peper toe.
8. Garneer de salade met de halve plakjes limoen.

Menusuggestie: Lekker met linzen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
111 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
311 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten