


Tuinkers



Tuinkers wordt ook wel sterrenkers of bitterkers genoemd. De smaak van tuinkers is pittig-aromatisch. De smaak lijkt nog het meest op die van mosterd. Tuinkers wordt rauw gebruikt in salades. Of als garnering van broodjes en koude voorgerechten. De plant verliest zijn smaak als hij wordt gedroogd. Tuinkers kan daarom alleen vers gegeten worden. Je kunt tuinkers het beste in de koelkast bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Laat de tuinkers zo lang mogelijk in zijn bakje. Dan blijft tuinkers het langst knapperig vers. Snijd de plantjes net boven de aarde af.
Was de tuinkers onder stromend water in een zeef vlak voor het toevoegen aan het gerecht.
Tuinkers schoonmaken
Het is belangrijk om tuinkers voor gebruik goed te wassen onder stromend water.
Informatie
Hoeveel weegt tuinkers?
Teelt en seizoen
Tip
Tuinkers smaak
Recepten met Tuinkers
Meer recepten
Taugésalade met witlof en Hollandse garnaaltjes
280gr groenten p.p.

Koolrabisalade
175gr groenten p.p.

Boekweit, boerenkool en appelsalade
216gr groenten p.p. & 33gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 60 kj (15 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 0 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezel | 3.3 gr |
Eiwit | 2 gr |
Zout | 0.2 mg |
Retinol act. equivalent | 346 mcg |
Vitamine B1 | 0.01 mg |
Vitamine B2 | 0.1 mg |
Nicotinezuur | 1 mg |
Vitamine B6 | 0.17 mg |
Folaat equivalenten | 110 mcg |
Vitamine C | 50 mg |
Vitamine E | 3.6 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec