| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 507 kcal |
| Vet | 17 gr |
| waarvan verzadigd | 4 gr |
| Koolhydraten | 49 gr |
| waarvan suikers | 2 gr |
| Voedingsvezels | 9 gr |
| Eiwitten | 11 gr |
| Zout | 0 gr |
Boekweit, boerenkool en appelsalade
Lunch
30 - 60 min

Met seizoensproducten
216gr groenten p.p. & 33gr fruit p.p.
Ingrediënten
| 170 gram boekweit |
| 2 bospenen (geschild) |
| 300 gram minikomkommers |
| 1 gele paprika (stengel en zaden verwijderd) |
| 1 rode ui (geschild) |
| 1 appels |
| 100 gram boerenkool (alleen bladeren) |
| 45 gram verse munt (alleen bladeren) |
| 6 eetlepels olijfolie |
| 2 eetlepels appelcider azijn |
| 2 theelepels honing |
| 2 theelepels kerriepoeder |
| 4 eetlepels ongeroosterde pecannoten |
| 1.5 kopjes water |
| 4 snufjes tuinkers |
| 6 cherrytomaten |
Bereidingswijze
- Rasp de bospenen met een grove rasp. Snijd de minikomkommers. Snij de gele paprika in dunne reepjes. Halveer de rode ui en snijd deze in dunne plakjes . Halveer de cherrytomaten. Snijd de appels in luciferstokjes. Snijd de boerenkool bladeren.
- Breng het water in een middelgrote pan aan de kook. Voeg de boekweit toe en zet het vuur laag. Laat ongeveer 10 minuten sudderen, afgedekt, tot de vloeistof is opgenomen. Laat vervolgens afgedekt 10 minuten staan.
- Verdeel de boekweit over een groot bord om af te koelen.
- Doe vervolgens de boekweit in een grote kom. Voeg de bospenen, minikomkommers, gele paprika, rode rode ui, appels, boerenkool, verse munt, ongeroosterde pecannoten en cherrytomaten toe.
- Om de dressing te maken, klop je de olijfolie, appelcider azijn, honing en kerriepoeder in een kleine kan. Giet over de salade. Goed gooien. Garneer met de tuinkers en serveer.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Gevulde paprika met couscous
185gr groenten p.p.

Salade niçoise
290gr groenten p.p.

Gemarineerde groentespiesen
630gr groenten p.p.







