Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Boekweit, boerenkool en appelsalade

Lunch
30 - 60 min
Boekweit, boerenkool en appelsalade
Met seizoensproducten

216gr groenten p.p. & 33gr fruit p.p.

Ingrediënten

170 gram boekweit
2 bospenen (geschild)
300 gram minikomkommers
1 gele paprika (stengel en zaden verwijderd)
1 rode ui (geschild)
1 appels
100 gram boerenkool (alleen bladeren)
45 gram verse munt (alleen bladeren)
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels appelcider azijn
2 theelepels honing
2 theelepels kerriepoeder
4 eetlepels ongeroosterde pecannoten
1.5 kopjes water
4 snufjes tuinkers
6 cherrytomaten

Bereidingswijze

  1. Rasp de bospenen met een grove rasp. Snijd de minikomkommers. Snij de gele paprika in dunne reepjes. Halveer de rode ui en snijd deze in dunne plakjes . Halveer de cherrytomaten. Snijd de appels in luciferstokjes. Snijd de boerenkool bladeren.
  2. Breng het water in een middelgrote pan aan de kook. Voeg de boekweit toe en zet het vuur laag. Laat ongeveer 10 minuten sudderen, afgedekt, tot de vloeistof is opgenomen. Laat vervolgens afgedekt 10 minuten staan.
  3. Verdeel de boekweit over een groot bord om af te koelen.
  4. Doe vervolgens de boekweit in een grote kom. Voeg de bospenen, minikomkommers, gele paprika, rode rode ui, appels, boerenkool, verse munt, ongeroosterde pecannoten en cherrytomaten toe.
  5. Om de dressing te maken, klop je de olijfolie, appelcider azijn, honing en kerriepoeder in een kleine kan. Giet over de salade. Goed gooien. Garneer met de tuinkers en serveer.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie507 kcal
Vet17 gr
waarvan verzadigd4 gr
Koolhydraten49 gr
waarvan suikers2 gr
Voedingsvezels9 gr
Eiwitten11 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Boerenkool

Boerenkool

Nu in seizoen
Groenten
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Snackkomkommer

Snackkomkommer

Groenten
Koel & donker
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Munt

Munt

Kruiden
Koelkast
Waspeen

Waspeen

Nu in seizoen
Groenten
Tuinkers

Tuinkers

Nu in seizoen
Kruiden
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Boerenkool

Boerenkool

Nu in seizoen
Groenten
Appel

Appel

Nu in seizoen
Fruit
Snackkomkommer

Snackkomkommer

Groenten
Koel & donker
Rode ui

Rode ui

Nu in seizoen
Groenten
Munt

Munt

Kruiden
Koelkast
Waspeen

Waspeen

Nu in seizoen
Groenten
Tuinkers

Tuinkers

Nu in seizoen
Kruiden
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Gevulde paprika met couscous

Gevulde paprika met couscous

185gr groenten p.p.

Salade niçoise

Salade niçoise

290gr groenten p.p.

Gemarineerde groentespiesen

Gemarineerde groentespiesen

630gr groenten p.p.

Meer recepten