Gemarineerde groentespiesen

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 radicchio
8 kerstomaten
1 venkel
1 (rode) ui
2 eetlepels olie
1 courgette
1 teentje knoflook
1/2 citroen
1/2 rode peper

Bereidingswijze

1. Maak een marinade van de kleingesneden knoflook, de kleingesneden rode peper, sap van de halve citroen en de olie.
2. Maak de groente schoon.
3. Laat van de venkel en de ui de wortelaanzet zitten, dan valt de groente niet uit elkaar. Snijd de venkel in 8 en de ui in 4 parten.
4. Snijd de courgette in dikke plakken.
5. Snijd de radicchio in 4 stukken.
6. Schenk de marinade over de groente en laat dit minimaal 1 uur op een koele plaats marineren.
7. Rijg de groente aan metalen pennen en rooster ze in 15 minuten op de barbecue of in een grillpan gaar en mooi bruin.
8. Draai de spiesen regelmatig.

Menusuggestie: Lekker met een mootje vis en een gepofte aardappel.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
162 kcal
Vet
11 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
8 gram
Zout
237 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten