| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 162 kcal |
| Vet | 11 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 10 gr |
| waarvan suikers | 8 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 0.24 gr |
Gemarineerde groentespiesen

630gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 radicchio |
| 8 kerstomaten |
| 1 venkel |
| 1 (rode) ui |
| 2 eetlepels olie |
| 1 courgette |
| 1 teentje knoflook |
| 1/2 citroen |
| 1/2 rode peper |
Bereidingswijze
1. Maak een marinade van de kleingesneden knoflook, de kleingesneden rode peper, sap van de halve citroen en de olie.
2. Maak de groente schoon.
3. Laat van de venkel en de ui de wortelaanzet zitten, dan valt de groente niet uit elkaar. Snijd de venkel in 8 en de ui in 4 parten.
4. Snijd de courgette in dikke plakken.
5. Snijd de radicchio in 4 stukken.
6. Schenk de marinade over de groente en laat dit minimaal 1 uur op een koele plaats marineren.
7. Rijg de groente aan metalen pennen en rooster ze in 15 minuten op de barbecue of in een grillpan gaar en mooi bruin.
8. Draai de spiesen regelmatig.
Menusuggestie: Lekker met een mootje vis en een gepofte aardappel.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Gemarineerde bietjes
215gr groenten p.p.

Gegrilde zomergroenten
235gr groenten p.p.

Groentespiezen voor de bbq
345gr groenten p.p.








