Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 115 kcal |
Vet | 5 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 10 gr |
waarvan suikers | 10 gr |
Voedingsvezels | 6 gr |
Eiwitten | 3 gr |
Zout | 0.3 gr |
Gemarineerde bietjes

215gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
2-3 eetlepels balsamicoazijn |
1 eetlepel olie |
2 theelepels dille (vers of diepvries) |
400 gram gekookte bieten |
1 zakje (± 30 gram) rucola |
Bereidingswijze
Superlekker voor een winterse avondmaaltijd; deze gemarineerde bietjes. Boordevol groente (215 gram pp!) en makkelijk te maken.
1. Maak een marinade van de azijn, de olie, wat peper en de dille.
2. Stroop het vel van de bietjes en schaaf de bieten in dunne plakjes.
3. Schep de marinade erdoor en laat dit op een koele plaats 1 uur intrekken.
4. Schik in een schaal de rucola en schep de bietjes er op.
Menusuggestie: Lekker met gebakken reepjes tofu en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas
295gr groenten p.p.

Bietjessalade met mandarijnendressing
275gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.

Bietjessalade met walnootdressing
250gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.