| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 445 kcal |
| Vet | 20 gr |
| waarvan verzadigd | 5 gr |
| Koolhydraten | 35 gr |
| waarvan suikers | 15 gr |
| Voedingsvezels | 10 gr |
| Eiwitten | 20 gr |
| Zout | 0.8 gr |
Bietjessalade met walnootdressing

250gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 2 grote aardappelen |
| 4 eetlepels halfvolle biogarde yoghurt |
| 4 sprietjes bieslook |
| 4 eieren |
| 6 halve walnoten |
| 1 sinaasappel |
| 1 eetlepel (walnoot)olie |
| 1½ eetlepel citroensap |
| 500 gram gekookte rode bietjes |
Bereidingswijze
1. Prik met een satéprikker enkele gaatjes rondom in de gewassen aardappelen. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten.
2. Leg de aardappelen op een stuk keukenpapier in de magnetron.
3. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 6-8 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om.
4. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
5. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
6. Meng de yoghurt met de bieslook tot een sausje voor op de aardappelen.
7. Kook de eieren hard.
8. Wrijf 2 halve walnoten fijn en hak de rest grof.
9. Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen.
10. Vang het sinaasappelsap op en maak er met de fijngewreven walnoten, de olie, citroensap en wat peper een dressing van.
11. Stroop het vel van de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.
12. Meng er de dressing en de stukjes sinaasappel door en strooi de gehakte walnoten er over.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bietjessalade met mandarijnendressing
275gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.

Bietensalade met roomkaas
225gr groenten p.p.

Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas
295gr groenten p.p.




