Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Bietjessalade met walnootdressing

Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min
Bietjessalade met walnootdressing
Met seizoensproducten

250gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.

Ingrediënten

2 pers

2 grote aardappelen
4 eetlepels halfvolle biogarde yoghurt
4 sprietjes bieslook
4 eieren
6 halve walnoten
1 sinaasappel
1 eetlepel (walnoot)olie
1½ eetlepel citroensap
500 gram gekookte rode bietjes

Bereidingswijze

1. Prik met een satéprikker enkele gaatjes rondom in de gewassen aardappelen. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten. 
2. Leg de aardappelen op een stuk keukenpapier in de magnetron. 
3. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 6-8 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om.
4. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. 
5. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
6. Meng de yoghurt met de bieslook tot een sausje voor op de aardappelen. 
7. Kook de eieren hard. 
8. Wrijf 2 halve walnoten fijn en hak de rest grof.
9. Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen.
10. Vang het sinaasappelsap op en maak er met de fijngewreven walnoten, de olie, citroensap en wat peper een dressing van.
11. Stroop het vel van de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.
12. Meng er de dressing en de stukjes sinaasappel door en strooi de gehakte walnoten er over.

Bron: Voedingscentrum.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie445 kcal
Vet20 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten35 gr
waarvan suikers15 gr
Voedingsvezels10 gr
Eiwitten20 gr
Zout0.8 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Rode bieten

Rode bieten

Nu in seizoen
Groenten
Sinaasappel

Sinaasappel

Fruit
Fruitschaal
Bieslook

Bieslook

Nu in seizoen
Kruiden
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Bieten

Bieten

Nu in seizoen
Groenten
Rode bieten

Rode bieten

Nu in seizoen
Groenten
Sinaasappel

Sinaasappel

Fruit
Fruitschaal
Bieslook

Bieslook

Nu in seizoen
Kruiden
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Bieten

Bieten

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Bietjessalade met mandarijnendressing

Bietjessalade met mandarijnendressing

275gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.

Bietensalade met roomkaas

Bietensalade met roomkaas

225gr groenten p.p.

Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas

Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas

295gr groenten p.p.

Meer recepten