


Dille



Dille is een plant uit de schermbloemenfamilie, waartoe ook venkel en kervel behoren. Dille heeft fijne, naaldachtige zachte bladeren. Het is een kruid met een heel verfijnde, anijsachtige smaak. Dille is vooral populair in soepen en sauzen. Het gedroogde zaad wordt gebruikt voor het wecken van komkommers en augurken. Ook kan azijn ermee worden gearomatiseerd.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Je kunt dille voorzichtig even schoonspoelen en droogdeppen. Knip de steeltjes fijn of laat ze juist decoratief lang.
Gebruik dille rauw of voeg het aan het eind van de bereidingstijd van je gerecht toe. Dille is erg gevoelig voor hitte. Als je het meekookt gaat een groot deel van de smaak verloren.
Informatie
Zelf dille kweken
Teelt
Dille zelf telen
Tip
Dille smaak
Recepten met Dille
Meer recepten
Venkelsalade met geitenkaas
290gr groenten p.p.

Courgettefritters
350gr groenten p.p.

Artisjok met dip van waterkers, dille en mosterd
135gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec